Tante Patent ontmoet een Batavier

Tante Patent beleeft spannende avonturen, want Tante Patent is terug. Binnenkort is deze bijzondere en keurige dame in de Nederlandse schouwburgen te bewonderen. De theaterhit van 2007 is gebaseerd op het gelijknamige verhaal van Annie M.G. Schmidt. Met talloze fantasierijke decorstukken, rekwisieten en poppen betoveren de spelers van de Firma Rieks Swarte jong en oud als Tante Patent in haar achtertuintje een offervat opgraaft. Een woeste Batavier, de heer De Sof, komt het vat opeisen, maar hij is te laat. Tante Patent heeft het net weggegeven. Een complexe zoektocht door het stadje zorgt voor hilarische verwikkelingen. Lonneke van Eden had een gesprek met deze eigenzinnige persoonlijkheid.

Mevrouw Patent, u gaat binnenkort weer op tournee. Waar verheugt u zich het meeste op?
Het is heerlijk om met al mijn vrienden, zoals meneer De Sof en Keesje en dokter Virus weer op stap te gaan. Maar het allerfijnst is het toch wel iets te leuks te brengen, om al die lieve mensen zo onbedaarlijk te horen lachen. En de ooohs en aaaahs te horen als mijn huisje weer wordt opgebouwd.

Wat ging er door u heen toen de Grote Sof ‘s nachts ineens aan uw bed stond?
Ik dacht dat ik droomde. Hoe komt die koe in mijn kamer? De heer De Sof heeft namelijk horens, moet u weten. Ik dacht dat het kwam door het glaasje port dat ik voor het slapen gaan had gedronken. Toen bleek het geen koe maar een Batavier te zijn. Maar uiteindelijk vond het u wel heel leuk dat de heer De Sof bij u was, toch? Hij had wel een beetje vreemde eetgewoontes, maar het was heel gezellig! We hebben allemaal spannende avonturen beleefd. We hebben door de stad gerend op zoek naar het offervat en van alles meegemaakt. Mijn motto is altijd ‘wat is het leven toch gemakkelijk, als je maar gewoon doet’. Ik heb wel gemerkt dat anders zijn gek, maar ook juist leuk is. Als iedereen gewoon en aardig doet tegen elkaar dan is het leven mooi. Of het nou een Batavier of een Italiaanse pizzabakker is, wie dan ook, dan is het leven leuk en een avontuur. Dan kun je spannende dingen met elkaar meemaken.

Bent u getrouwd?
Ik ben niet getrouwd, maar ik heb wel een druk leven. Met mijn familie en vrienden en de gezelligheidsvereniging. Ik ben blij met mijn tuintje en mijn poes en mag ook graag naar het oudheidkundig museum gaan. En lekker thee drinken met de buurtvrouwen Mevrouw Nopjes en mevrouw De Vries. Oja, en ik mag graag breien. Deze trui bijvoorbeeld heb ik zelf gemaakt.

Hebt u Annie M.G. Schmidt weleens ontmoet?
Ik heb haar wel eens zien lopen bij het Concertgebouw. Het is een kunstzinnige vrouw en ze schrijft leuke boeken. Ik denk dat we wel vriendinnen zouden kunnen zijn. Zij houdt ook wel van een beetje avontuur. En De Sof zou zij ook leuk hebben gevonden, dat weet ik zeker.

Bekijk hier de trailer van Tante Patent

Meer informatie: www.firmarieksswarte.nl of www.bostheaterproducties.nl

Foto: Sanne Peper

Lees ook:50% korting op Tante Patent
Lees ook:Rake grappen in Tante Patent
Lees ook:Kerstagenda: 101 Dalmatiërs in het theater
Lees ook:PVV maakt voorstelling onmogelijk?
Lees ook:Van een windje en de dodenherdenking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>