Fringe Festival meer dan theater

1175647_10200597817729262_1209597007_nHet Amsterdam Fringe Festival is in volle gang. Tot en met 15 september zijn er op 33 verschillende locaties bijna 80 verschillende voorstellingen te zien. Maar er is meer dan dat. Het middelpunt van het jonge maker festival is de Fringe tent in de Leidsebosjes. Op de zondagmiddag is hier niet alleen heerlijk eten te halen, het is ook een plek om een balletje te gooien bij de Pop-up Petanque.

Jeu de boules op locatie. De Pop-up Petanque “popt up” op de mooiste plekken in de stad. Met een bakfiets, rijk gevuld met lekkernijen, en Franse chansons is dit volgens de initiatiefnemers de beste dag van je sportcarrière. De ene keer speel je een spelletje jeu de boules op straat, dan weer in het park en nu in de tuin naast de Fringe tent. Pop-up Pentanque gebruikt tijdens autoloze zondagen ook graag de wegen.

Op deze eerste dag dat we allen voelen dat de zomer voorbij is, zorgt de Pop-up Petanque toch voor een zomers gevoel. De enkele zonnestralen versterken dit. Kleurrijk geklede en vrolijke bezoekers drinken prosecco om de zomer uit te rekken. De knusse, Franse stijl maakt de Fringe tuin een klein decor voor een voorstelling waar de bezoekers zelf spelen. Lekker spelen zij een potje jeu de boules. Sommige non-stop en fanatiek. Anderen voor de gezelligheid. De worp gebeurt daarom ook wel eens met ogen dicht of met de rug naar het speelvlak. Toevalstreffers worden hoorbaar gevierd.

Het Fringe is meer dan theater op bijzondere locaties. Ook op de vaste plek in de Leidsebosjes is genoeg te beleven. Unieke concepten duiken overal op tijdens dit festival. En daarvoor is een kaartje kopen niet eens nodig.

Kijk hier voor meer informatie over het reizende balspel. Voor alles over het Fringe Festival, kijk je hier.

Tekst: Inge Schouten

Lees ook:Amsterdam Fringe Festival kreeg meer dan 200 inschrijvingen binnen
Lees ook:Kaartverkoop Fringe Festival gestart
Lees ook:Amsterdam Fringe lanceert Academy
Lees ook:‘Kelder’ wint Amsterdam Fringe Award
Lees ook:Het Geluid Maastricht winnaar Fringe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>