Leer recensies schrijven in de Stadsschouwburg Amsterdam

emiliagalottiEen recensie schrijven is geen sinecure. De redactie van Toneel.blog is er dagelijks mee bezig om zo objectief en compleet mogelijk te beschrijven hoe een voorstelling overkomt. Dat er een beetje persoonlijke smaak aan te pas komt, is onoverkomelijk. Kritisch kijken en daar, niet alleen voor in de krant of op Toneel.blog, over te spreken en schrijven kun je leren. Simon van den Berg, toneelrecensent van Het Parool, brengt deelnemers van de workshop Kijken en Schrijven van de Stadsschouwburg Amsterdam bij vrijmoedig te kijken en hun mening te verwoorden. 

Daarbij worden vier voorstellingen bezocht: Emilia Galotti van Het nationale Toneel / Susanne Kennedy (in Theater Frascati), Lucifer van de Vlaamse groep Zuidpool, Spoken van Toneelgroep van Amsterdam en Nooit van elkaar van Toneelgroep Amsterdam. De eerste cursusavond valt op 8 december. Er zijn nog enkele plaatsen. Meer informatie vind je hier.

Lees ook:De Pelikaan als repeterend reclamespotje
Lees ook:Nominaties ‘Gouden Bouwmeester’ bekend
Lees ook:What we SEE
Lees ook:TF selecteert 11 beste toneelvoorstellingen
Lees ook:Susanne Kennedy wint Duitse theaterprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>