Ultiem plezier in vrolijke Lang en Gelukkig

sm_In de familievoorstelling Lang en Gelukkig van het Ro Theater kom je ze allemaal tegen: Assepoester, Roodkapje, Klein Duimpje, de grote boze wolf, de nare stiefzusjes, de nog naardere stiefmoeder en natuurlijk de goede fee. Maar toch, in dit sprookje loopt het net allemaal wat anders. Wat blijft is dat ook dit sprookje eindigt met ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’.

In 2007 heeft het Ro Theater een oude traditie in ere hersteld: de familievoorstelling. Lang en Gelukkig was de eerste van een reeks zeer succesvolle familievoorstellingen zoals Snorro de gemaskerde held, Moord in de kerststal en afgelopen jaar Woef side story. Allemaal voorstellingen die voor elke leeftijd wat wils oplevert.  Nu is de familievoorstelling Lang en Gelukkig weer terug met de originele cast.

Nee, je hoeft niet stil te zijn…

Lang en Gelukkig is een verzameling van klassieke sprookjes, die net wat anders uitpakken dan dat wij ze kennen. Zo heeft Roodkapje een relatie met de boze wolf en lijken Assepoesters stiefzusjes erg veel op Paris Hilton. Hilarisch zijn deze Paris en Hilton (Remko Vrijdag en Gijs Naber) die heerlijk over de top slecht mogen zijn en zich op het Grote Bal helemaal laten gaan, het bal waar uiteindelijk alle figuren samenkomen. Stil in je stoel zitten is er niet bij: je mag meezingen, sommige gelukkigen uit het publiek mogen zelfs meedansen op het bal en heel hard roepen ‘wakker worden, Knoop’ als deze bediende, gespeeld door Dick van Toorn wéér in slaap dreigt te vallen. Gijs Naber, in de rol van de lakei Willem, verrast met een prachtig gezongen lied op de melodie van ‘Zij gelooft in mij’.

Lang en gelukkig naar huis

Aan het eind van de voorstelling verbaas je je dat al die personages door slechts een handjevol acteurs én dansertjes van de plaatselijke dansschool worden gespeeld.  Achter de coulissen moet het een goed geoliede machine zijn om al deze acteurs op het juiste moment in het juiste kostuum te krijgen. En dan zijn er ook nog  die wonderbaarlijke, vrolijke decors. Laat het maar aan het Ro Theater over om je Lang en Gelukkig naar huis te sturen.

Tekst: Ester van Aalst

Foto: Leo van Velzen

Gezien: Première 20 december, Rotterdamse schouwburg

In december en januari kan dat nog in de Rotterdamse schouwburg. Daarna gaat de voorstelling Lang en Gelukkig tot en met 29 april op tournee. Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Ruim 25.000 kaarten voor Lang en Gelukkig verkocht
Lees ook:Livestream voorafgaand première Lang en Gelukkig
Lees ook:Snorro verfilmd!
Lees ook:Theater Rdam maakt eenmalige performance in week tijd
Lees ook:Start kaartverkoop nieuwe familievoorstelling Ro Theater

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>