Nieuwe blinddates bekend

Het Blind Date Seizoen 2010/2011 werd geopend door Renske van den Broek met Fast Car. Karianne Henkel schreef hiervan een recensie op Toneel.blog. De nieuwe voorstellingen die in Blind Date nieuwe theatermakers on tour worden opgenomen, zijn nu ook bekend. In december en januari is het de beurt aan Lala#4 met Bubbleissues. Daarnaast komt Ilay den Boer met het derde deel van zijn zesdelige reeks Dit is mijn vader – Het beloofde Feest III.

LaLa#4 – Bubbleissues
LaLa bestaat uit dansers/choreografen Laure Dever (1981) en Laura Vanborm (1980). Het tweetal studeerde in 2004 af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. Laura en Laure maken onbevangen, ironische, en tegelijk humoristische choreografieën. Kenmerkend voor hun werk is de filmische insteek van hun theater, dans en beweging. Dansend op een enorm springkussen maakt LaLa de zinsbegoochelende voorstelling Bubbleissues. Drie ‘psychonauten’ reizen door de geest; zij scheppen een ruimte om zich heen die hen moet beschermen voor bedreigingen van buitenaf. In een wonderlijke waterwereld zweven ze van gedachte naar gedachte. In tegenstelling tot hun voorgaande drie voorstellingen dansen Vanborm en Dever in LaLa#4 voor het eerst niet met hun tweetjes: danser Seppe Baeyens, een sierlijke slungel, vult de LaLa’s fysiek prachtig aan. In deze Blind Date theatertour wordt de zwangere Laura Vanborm vervangen door danseres Lucie Petrusova.

Ilay den Boer – Dit is mijn vader – Het Beloofde Feest III
Ilay den Boer studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds seizoen 2008/2009 maakt hij de zesdelige reeks voorstellingen Het Beloofde Feest. Je vader confronteren met de keuzes in zijn leven die jij nooit begrepen hebt. Als zoon zou je het immers allemaal anders doen. Ilay den Boer neemt deze kans. Samen met het publiek onderzoekt Ilay de levensloop van zijn vader en de verschillen in levenshouding tussen hen. Niet alleen het verschil in generatie of politieke overtuiging, maar ook het verschil in cultuur. Ilay is joods en zijn vader niet. Dit is mijn vader is de derde stap van de Nederlands/Israëlische theatermaker in de zesdelige reeks Het Beloofde Feest. In deze reeks neemt Ilay zichzelf, zijn familie en daarmee de staat Israël en de joodse geschiedenis onder de loep. Meer over de eerste drie delen is te vinden op www.hetbeloofdefeest.nl.

Foto: René den Engelsman

Lees ook:Ilay den Boer wint twee prijzen tegelijk
Lees ook:Ilay den Boer artistiek leider Acteerschool Rotterdam
Lees ook:Nieuwe Blind Date website
Lees ook:Tweede genomineerde BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009 bekend
Lees ook:Uitreiking BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>