Opera Spanga viert 25-jarig bestaan met Schicchi

Dit jaar werkt Opera Spanga samen met Sinfonia Rotterdam o.l.v. Conrad van Alphen. Ze brengen Gianni Schicchi; een komedie over geld, hebzucht en familie. Met deze opera viert Opera Spanga haar 25-jarig bestaan. De voorstelling gaat op 6 augustus in première.

Om het jubileum uitbundig te vieren, is er een feestelijk voorprogramma samengesteld. Het Frysk Harmony Orkest, o.l.v. Thijs Oud en in samenwerking met Johan Bijholdt leidt u door 25 jaar Opera Spanga. Elke avond is er een andere Mystery-guest, die heeft bijgedragen aan het succes van Opera Spanga.

Over Opera Spanga

Al 25 jaar maakt het gezelschap in het Friese dorpje Spanga operavoorstellingen. In 1989 richtte Corina van Eijk Opera Spanga het Verona van Weststellingwerf op. De eerste opera regisseerde zij in haar eigen achtertuin: L’Elisir D‘Amore van G. Donizetti. Zij regisseerde opera’s van onder andere Mozart, Hindemith, Verdi en Bizet. Ze initieerde meerdere wereldpremières. Ze verwisselde Spanga voor Amsterdam of New York maar keerde altijd terug naar het moerassige dorpje in Weststellingwerf.

Over Schicchi

Wanneer de puissant rijke Buoso Donati sterft, is de opwinding van zijn familie over zijn nalatenschap vele malen groter dan hun verdriet om het verlies. Als een troep hongerige gieren gaan ze op zoek naar zijn testament. Donati blijkt alles aan het klooster te hebben nagelaten. Dit kunnen zij eenvoudigweg niet toestaan. Ze zinnen op een list. Rinuccia, de jongste spruit van de familie, stelt voor Gianni Schicchi om raad te vragen; hij is de vader van haar geliefde. Het gezelschap huivert bij het horen van zijn naam. Maar Gianni Schicchi is al onderweg en blijkt een man van ideeën te zijn.

Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Opera Spanga brengt Romeo en Julia naar Friesland
Lees ook:Toneelschrijfster Dea Loher populair
Lees ook:Teorema geselecteerd voor NY Lincoln Center Festival
Lees ook:Paul Eenens stopt regie Vaslav
Lees ook:Regisseur Matthias Mooij overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>