Totale randprogramma Bekdichtzitstil bekend

Het randprogramma rondom de voorstelling Bekdichtzitstil van Theater Artemis op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart is compleet. Filmmaker Katinka de Maar en radio-DJ Patrick Kicken leveren hun bijdragen aan respectievelijk het nagesprek op vrijdag 28 maart en de avond met lezingen op zaterdag 29 maart.

Regisseur Raven Ruëll liet zich voor Bekdichtzitstil inspireren door het ADHD-debat, waarin de stem van het kind naar zijn idee te vaak achterwege blijft. Hij wil het met zijn voorstelling opnemen voor kinderen die overal buiten vallen en die niet in kaders willen of kunnen passen.

Rondom de voorstellingen in De Krakeling Amsterdam, wordt daarom in samenwerking met De Krakeling en De Balie en met de steun van VSBfonds, op vrijdag 28 en zaterdag 29 maart een randprogramma georganiseerd. Het programma bevat na het voorstelling Bekdichtzitstil een masterclass Wild spelen voor kinderen incl. Wild friet eten avond met lezingen met medewerking van Patrick Kicken, kinder- en jeugdpsychiater Arne Popma en psycholoog Paul Verhaeghe.

De avond met lezingen in De Balie wil de voorstelling en het actuele debat in een breder perspectief plaatsen.
Is het waar dat steeds meer kinderen problemen hebben en zo ja, heeft dat dan een medische en/of een sociale oorzaak? Hoe kunnen we onze samenleving zo inrichten dat we beter omgaan met kinderen die – om wat voor reden dan ook – opvallend en afwijkend gedrag vertonen? Omtrent deze vragen komen verschillende stemmen aan bod.

Eveneens wordt er een randprogramma ontwikkeld rondom de voorstellingen in de Verkadefabriek te ’s- Hertogenbosch op 15 en 16 mei 2014.

Foto: Lonestar.nl

Lees ook:Debat AHDH voorafgaand voorstelling Bekdichtzitstil
Lees ook:Logos: nieuw festival over taal
Lees ook:Münchner Kammerspiele neemt SSBA over
Lees ook:Appel maakt voorstellingen voor The BIG5
Lees ook:Extra voorstellingen De Architect en Blauwe Vrijdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>