Eerste familievoorstelling voor Toneelgroep De Appel

Een primeur voor Toneelgroep De Appel: een familievoorstelling geschreven en geregisseerd door David Geysen in het waterdecor van de theatermarathon CasanovaDe drijvende stad gaat zaterdag 15 maart in première in de grote zaal van het Appeltheater.

Schrijver, regisseur en acteur David Geysen maakt regelmatig prachtige beeldende, muzikale voorstellingen (o.a. WaterBacchantenMessen in hennenSchiller opus) bij De Appel. Voor de muziek in zijn voorstellingen werkt hij altijd samen met Carl Beukman. Voor De drijvende stad werken Carl en David ook weer samen. Helemaal nieuw is een familievoorstelling niet voor David Geysen. Hij schrijft al een aantal jaren de kerstvoorstelling voor Jeugdtheaterschool Rabarber.

David Geysen over De drijvende stad

De drijvende stad is een modern sprookje over vriendschap, dromen en volwassen worden. Een klein coming-of-age verhaal waarin de fantasie een grote rol speelt. Over hoe je het leven rijker kunt maken door het verzinnen van verhalen. Waar fantasie is zijn verhalen en waar verhalen zijn is rijkdom. Het verhaal speelt eigenlijk in een absurde verzonnen wereld en begint waar de volwassen Casanova voorstelling stopt. Casanova is oud en de verhalen zijn op. Hij heeft de hulp van jongeren nodig om zijn mini-maatschappij, zijn fantasie, te redden.’

Het verhaal

Niemand weet precies waar de drijvende stad van koning Casanova zich bevindt. Dat komt omdat het de enige plek in de wereld is waar men weet hoe je goud maakt. En zo’n plek moet geheim blijven… Iedereen wil natuurlijk weten hoe je goud maakt, want als je dat kan word je vast stinkend rijk. Koning Casanova wordt oud, schor en zijn verhalen raken op, maar zonder die verhalen en zijn rijke verbeelding is er geen drijvende stad en dus ook geen goud meer. Koning Casanova moet op zoek naar hulp om zijn stad te redden van de ondergang. Zo komen we bij Raven en Tove. Raven leest veel en draagt een bril. Hij heeft ook last van verdrinkingsangst, daarom draagt hij altijd een zwemvest. Tove is totaal het tegenovergestelde. Zij durft echt alles. Zoals uit een boom het water in springen en dan naar het midden van het meer zwemmen, terwijl ze een liedje over de wolken zingt. Raven en Tove bedenken samen de gekste verhalen, schrijven ze op, stoppen ze in een lege plastic fles en gooien die als flessenpost weer in het meer. Maar ze weten niet, dat ze vanuit het struikgewas in de gaten worden gehouden.

Eerste keer

De drijvende stad is de eerste grote familievoorstelling met een lange speelperiode. Toch is een familievoorstelling niet helemaal nieuw voor De Appel. Zo speelde 15 jaar geleden voor korte tijd een jeugdvoorstelling in de kleine zaal.

Meer informatie vind je hier.

 

Lees ook:De drijvende stad: een nieuwe hit!
Lees ook:Extra voorstellingen Bacchanten van de Appel
Lees ook:Toneelgroep De Appel met 2 producties naar Oerol
Lees ook:Laatste regie van Aus Greidanus
Lees ook:Nieuwe regisseurs bij De Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>