Het Thriller Theater stopt

Het toneelgezelschap Het Thriller Theater houdt op te bestaan. De groep, die tien jaar geleden werd opgericht, speelt op dinsdag 14 januari in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag haar laatste voorstelling.

Dat heeft artistiek leider Lex Passchier zondag bekendgemaakt. Het gezelschap heeft tien jaar bestaan. In die periode bracht Het Thriller Theater tien producties in de Nederlandse theaters, die in totaal meer dan 700 keer werden gespeeld. De groep had zich gespecialiseerd in thrillers. Diverse klassiekers in het genre werden in een nieuw jasje gestoken, zoals Arsenicum en oude kant, Tien kleine negertjes en Dial M for Murder.

“Het runnen van een ons kleine bedrijf is enorm arbeidsintensief”, legt Passchier uit. “En we willen ons allemaal ook eens met andere zaken bezighouden. In mijn geval gaat het dan om het schrijven van televisieprogramma’s en boeken.” Daarnaast speelt de crisis in de cultuursector Het Thriller Theater parten. “Het was de afgelopen jaren iedere keer een kwestie van de eindjes aan elkaar knopen. Het is mooi geweest.”

De laatste voorstelling die het gezelschap heeft gemaakt is De man die het wist, een hommage aan het oeuvre van Alfred Hitchcock. Het stuk is de komende drie weken nog te zien in Rotterdam, Zaandam, Amstelveen, Hoofddorp, Rijswijk, Haarlem en Den Haag.

Toneel.blog bezocht in november de voorstelling De man die het wist. Lees hier de recensie.

Bron: ANP/Parool

Foto: Joris van Bennekom

Lees ook:Thriller Theater 5 jaar
Lees ook:Alfred Hitchcock-films worden toneelstuk
Lees ook:Spooky op het station
Lees ook:Sherlock Holmes naar het theater
Lees ook:Hilarisch Hitchcock hommage

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>