Nieuwe Belgische multimediavoorstelling naar Adam

Op donderdag 16 januari beleeft FC Bergman de Nederlandse première van hun nieuwe voorstelling Van den vos. In de Stadsschouwburg Amsterdam speelt het grootschalige multimediastuk van FC Bergman over de immorele schurk Reinaert. 

Van den vos is een grootschalig multimedia kunstproject met theater, muziek en film, geïnspireerd op het epische dierengedicht Van den vos Reynaerde. In de middeleeuwse fabel verschalkt de sluwe Reynaert alle dieren van het dierenrijk, zelfs koning Nobel. Gewetenloos, maar met de volle sympathie van de lezer doet de vos precies wat hij wil. Met dit project onderzoekt FC Bergman waarom immoraliteit zo aantrekkelijk is. In het grootse, visuele en muzikale, spektakel met live projecties, blijft het gezelschap niet bij de originele versie van het verhaal, maar verlegt het de aandacht naar enkele intrigerende bijfiguren.

Een experience

Een voorstelling van FC Bergman is geen traditioneel theater, maar een gebeurtenis. Het jonge, Vlaamse theatercollectief werkt met grote beelden, lef, speelplezier en humor. Hun voorstellingen zijn verankerd in de maatschappij, anarchistisch en zeer poëtisch. Voor Van den vos laat het collectief zich opnieuw inspireren door een klassieker. La divina commedia was het vertrekpunt voor Wandelen op de Champs-Elysées, dat werd geselecteerd voor het Theater Festival 2010. Het Bijbelse verhaal over de Ark van Noah was de inspiratiebron voor het megaproject 300 el x 50 el x 30 el en de Terminator-films met Arnold Schwarzenegger voor de Terminator Trilogie.

Josse De Pauw schrijft de theatertekst voor Van den vos, terwijl Liesa Van der Aa en het Berlijnse solistenensemble Kaleidoskop de muziek componeren. De cast wordt gecomplementeerd met Dirk Roofthooft en Viviane De Muynck van Toneelhuis en zanger/stemkunstenaar Gregory Frateur.

 

Lees ook:Figuranten gezocht!
Lees ook:En de geselecteerden zijn…
Lees ook:Nominaties ‘Gouden Bouwmeester’ bekend
Lees ook:A roadmovie to paradise
Lees ook:Bergmans ‘Ontrouw’ opent DeLaMar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>