Nederlandse schrijvers debuteren als toneelschrijver voor HZT

Arend Jan Boekestijn, Jan Pronk, Agnes Jongerius, Désanne van Brederode, Roos Rebergen (Roosbeef), René Gude, Joke van Leeuwen en Huub van der Lubbe debuteren als toneelschrijver tijdens de Cultuurnacht in Tilburg op 26 oktober. Ze zijn door Het Zuidelijk Toneel gevraagd om een zeer korte toneeltekst te schrijven over wat solidariteit en barmhartigheid tegenwoordig nog betekenen. De voorstellingen laten zien of onbaatzuchtig klaarstaan voor een ander nog bestaat of dat er toch altijd een addertje onder het gras zit. Of misschien proberen we wel oprecht solidair te zijn, maar kunnen we het niet omdat we het verleerd zijn.

Alle acht toneelstukken duren maximaal zeven minuten, zijn aansluitend of los te bezoeken en worden gespeeld door onder anderen Chris Nietvelt, Petra Laseur, Han Römer en Titus Muizelaar. In Theaters Tilburg worden de stukken op bijzondere plaatsen gespeeld. Plekken in het theater waar het publiek normaal niet komt, zoals de laad- en losruimte, de kelder, de artiestenfoyer en een kleedkamer.

’8 Zeer Korte Toneelstukken’ is onderdeel van de Nwe Liefde Tilburg en is een opmaat naar de voorstelling ‘Peerke, een icoon’, deze voorstelling speelt in november in de Concertzaal van Theaters Tilburg. De Nwe Liefde Tilburg is een samenwerkingsverband tussen tien Tilburgse organisaties waarin op zoek wordt gegaan naar een nieuwe taal voor barmhartige liefde door middel van voorstellingen, exposities, lezingen en meer, om te laten zien dat inzet voor anderen van alle tijden is.

Voorstellingen en nagesprek tijdens Cultuurnacht

’8 Zeer Korte Toneelstukken’ is doorlopend te bezoeken tijdens de Cultuurnacht in Tilburg op 26 oktober in Theaters Tilburg. Aansluitend op de voorstellingen vindt om 23.00 uur in de Studio Zaal van Theaters Tilburg een nagesprek plaats over de thema’s uit de voorstellingen. Een aantal schrijvers, waaronder Arend Jan Boekestijn, Joke van Leeuwen en Huub van der Lubbe, zijn hierbij aanwezig.

Kijk hier voor meer informatie over Het Zuidelijke Toneel.

Foto: hetboekingsburo.nl

Lees ook:Schrijvers trekken Tilburg in voor 9 korte toneelstukken
Lees ook:HZT kiest icoon voor eerste grote stadsproject Tilburg
Lees ook:De grote volksverhuizing van HZT
Lees ook:Streng deurbeleid, alleen voor 65+
Lees ook:Amateurspelers gezocht voor voorstellingen Zuidelijk Toneel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>