Münchner Kammerspiele neemt SSBA over

De Stadsschouwburg Amsterdam maakt zich op voor een van de grootste internationale toneelprojecten in haar geschiedenis. Half maart neemt de Münchner Kammerspiele de schouwburg voor een week over. Het is uniek dat een Duits Stadsgezelschap zo lang in een ander land zijn kampement opslaat. Het Nederlandse publiek krijgt de kans zich te laven aan zeven spraakmakende toneelproducties en een uitgebreid randprogramma van een groot ensemble dat zelden buiten de Duitse landsgrenzen te zien is. Een ensemble onder leiding van regisseur Johan Simons, met vele topacteurs en toonaangevende gastregisseurs. Het uitgebreide programma van 15 tot en met 20 maart wordt gepresenteerd onder de titel Brandhaarden.

De Schouwburg heeft de Münchner Kammerspiele en regisseur Johan Simons uitgenodigd om alle hoeken van de schouwburg te bespelen met voorstellingen, gesprekken, ontmoetingen, korte optredens en debat. Het gezelschap reist met meer dan 100 medewerkers naar Amsterdam en daarmee heeft Brandhaarden een ongekende omvang. Alle voorstellingen zijn voor het eerst in Nederland te zien. Grote acteurs als André Jung, Pierre Bokma, Jeroen Willems, Hildegard Schmahl, Wiebke Puls, Steven Scharf, Thomas Schmauser, Benny Claessens en Kristof Van Boven zijn tijdens Brandhaarden te zien in regies van Johan Simons, Ivo van Hove en Alvis Hermanis.

PROGRAMMAOVERZICHT
Donderdag 15 maart 19.30 uur (Openingsvoorstelling) Winterreise
Vrijdag 16 maart & zaterdag 17 maart, 19.30 uur Ludwig II.
Zaterdag 17 maart, 23.00 uur Hotel Europa I
Zondag 18 maart, 15.00 uur Hotel Europa II
Maandag 19 maart, 19.30 uur Vasili Grossman: Leben und Schicksal (Goethe instituut)
Maandag 19 maart, 21.00 uur Ruf der Wildnis
Dinsdag 20 maart, 19.30 uur Gesäubert / Gier / 4.48 Psychose

Brandharden vindt plaast van 15 tot e met 20 maart. Meer informatie: www.ssba.nl

Lees ook:Documentaire Johan Simons
Lees ook:Johan Simons waarschijnlijk terug naar NTGent
Lees ook:Extra kaarten voor uitverkocht Hotel Savoy
Lees ook:Johan Simons wint de Theaterpreis Berlin
Lees ook:Pierre Bokma mogelijk naar Duitsland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>