Gesluierde Monologen in Parijs

Les Monologues Voilés, de Franstalige versie van De Gesluierde Monologen van Adelheid Roosen, staat vanaf 30 september drie maanden in Le Petit Théâtre de Paris. Na een uitverkochte reeks voorstellingen op het Theater Festival Avignon vorig jaar, is nu Parijs aan de beurt om te worden veroverd. Dit toneelstuk uit 2003 over de persoonlijke belevingswereld van moslima’s is door de huidige politieke ontwikkelingen in Europa actueler dan ooit. De Gesluierde Monologen ging in 2003 in Nederland in première en reisde sindsdien naar Turkije, Duitsland, België, Amerika en in aangepaste vorm naar Jordanië en Egypte. Naast de serie voorstellingen in Parijs is er een Franse tournee in voorbereiding. In februari 2005 werd de voorstelling gespeeld in de Tweede Kamer toen het parlementaire debat over religieuze minderheden zijn eerste hoogtepunt bereikte.

De Gesluierde Monologen gaat over sensualiteit bij moslimvrouwen. De moslimvrouw staat gewild of ongewild in de belangstelling. Roosen ging in 2003 grasduinend als toerist door eigen land en interviewde vele gesluierde en ongesluierde vrouwen. Met plezier, schaamte en verdriet vertelden zij hun intiemste verhalen. Het resultaat hiervan verwerkte zij in elf monologen. Ze geven een prachtige kijk in de persoonlijke belevingswereld van de moslima.

Randprogramma Parijs
Institut Néerlandais in Parijs organiseert 28 september een speciale avond met Adelheid Roosen en de actrices rondom Les Monologues Voilés onder leiding van journalist Saskia Dekkers, tot voor kort correspondent voor de NOS in Parijs.

Lees ook:De gesluierde monologen naar Festival Avignon
Lees ook:Adelheid Roosen en haar wijkjury
Lees ook:De Afscheidsmonologen nieuwste in monologen-reeks
Lees ook:What we SEE
Lees ook:Adelheid Roosen naar Istanbul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>