De 11Stêdetocht van Tryater

Het kwik daalt en de weermannen en -vrouwen maken al voorzichtig toespelingen. Zit er een Elfstedentoch in dit jaar? Jazeker! Op 20 december gaat hij officieel van start, om tot en met 3 januari gereden te worden. Want Tryaters 11Stêdetocht is niet afhankelijk van de weergoden, maar wel de langste locatieproductie ooit. Het publiek wordt twaalf uur lang meegenomen op een bijzondere reis. De toeschouwer wordt deelnemer en voelt hoe het is om de ‘tocht der tochten’ te volbrengen.

De 11Stêdetocht van Tryater is een reis door de tijd, een reis door de rijke historie van 100 jaar Elfstedentocht. Er is koek-en-zopie en snert, een oogverblindende finish en een massa toeschouwers, er is een sirenen-koor dat je toezingt en je eigen Elfstedenkruisje, indringende geluiden die zorgen voor Elfstedendroombeelden en er is warmte en rust in de bus, en natuurlijk ook een ijsbaan.

De chronologie van de Elfstedentocht wordt losgelaten. De 11Stêdetocht baant zich een route dwars door tijd en plaats. Door middel van beelden, ervaringen en geluiden, vormt zich een intense belevenis die de deelnemers, of toeschouwers, achterlaat met een Elfstedenervaring rijker.

Naast onder meer de intriges in Sneek, de jaren dertig in Hindeloopen en een fantastisch slot in Leeuwarden zien we het volgende:
- De pittoreske binnenstad van Dokkum verandert bij de klokslag van de toren van een grijze straat in een kleurrijk schilderij van de Friese schilder Ruurd Wiersma.
- In twee grote, oude loodsen in Harlingen worden zintuigen geprikkeld door geluiden en hallucinaties van een verdwaalde schaatser.
- In Sloten worden deelnemers heen en weer geslingerd tussen het nu en de oorlogstijd van de jaren veertig.

Taal
De meeste teksten zijn tweetalig, veel onderdelen zijn helemaal zonder taal. Er zal één scène zijn die alleen maar in het Fries is, dus de voorstelling is juist heel leuk voor niet-Friezen.

Vervoer
Het vervoer is per luxe touringcar, eten en drinken gedurende de dag wordt verzorgd.
Kaartjes kosten € 75.

Meer informatie: www.tryater.nl

Lees ook:Toneelgezelschap veroorzaakt kettingbotsing
Lees ook:11.000 bezoekers voor 11-Stêdetocht
Lees ook:Alle nieuws goed nieuws?
Lees ook:Tryaterspecial in Bellevue
Lees ook:24-uurs theatermarathon voor Namibië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>