Mondriaan on stage

Een moderne kunstenaar, een naturalistische schilder en een leek discussiëren over kunst. De moderne kunstenaar voert zijn ideeën over kunst zo ver door, dat het voor hem wel een religie lijkt te zijn. De naturalistische schilder en de leek vragen zich af of ze te maken hebben met een genie of een maniak. Gerardjan Rijnders regisseert in 2009 bij het Zuidelijk Toneel een voorstelling over de passie van Mondriaan en de uitersten in zijn levensstijl. In Victorie Boogie Woogie, de titel van Mondriaans laatste werk, worden de muziek van Boudewijn Tarenskeen, de scenografie van Marc Warning en de tekst van Rijnders aaneen gesmeed tot een multimediale vertelling over Mondriaans stellige ideeën. Victory Boogie Woogie gaat op 6 maart in première in het Parktheater in Eindhoven.

Lees ook:Mondriaans theater in het museum
Lees ook:Geef een briljant idee kado!
Lees ook:Nominaties Wijnberg ScenografiePrijs 2010 bekend
Lees ook:Exclusieve lancering La Bohème met Liesbeth List
Lees ook:Kunstwake voor de Tweede Kamer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>