René van ‘t Hof werkt aan solo

René van ‘t Hof is na de zomer te zien in een solo-voorstelling. Op 18 oktober gaat het stuk Dag Vlieg in première in de Toneelschuur in Haarlem.Het verhaal gaat over een oude man die eenzaam zijn dagen in een klein huis slijt. Hij is in gevecht met zichzelf en de spullen om hem heen. Als op een dag een vlieg door ‘t kapotte raam naar binnen vliegt, wordt het hem allemaal te veel.

In 2006/2007 maakte en speelde René van ’t Hof de solo Vallende Ster (gebaseerd op de gelijknamige novelle van Bernlef) bij het Onafhankelijk Toneel in Rotterdam. Dit was de eerste keer dat hij in een avondvullende voorstelling alleen op ’t toneel stond. Hij ontving er de VSCD Mimeprijs 2007 voor. Naar aanleiding van deze voorstelling kwam bij hem een lang gekoesterde wens bovendrijven, om ooit nóg eens een solo te presenteren. Een voorstelling waarin de toeschouwer meegenomen wordt in de unieke fysieke fantasiewereld van Van ‘t Hof.

Werkwijze

De voorstelling wordt door van ’t Hof alleen ontwikkeld. In zijn repetitieruimte zal een repetitiedecor en een berg aan spullen klaar staan om hem te inspireren. Gaandeweg zal de voorstelling al improviserend ontstaan. Tijdens het repeteren neemt hij alles met een videocamera op. Na afloop van de repetitie wordt er teruggekeken. Op deze manier kan hij zichzelf regisseren. Dit is een methode die hij al jarenlang gebruikt.

Verder werkt hij samen met een aantal mensen met wie hij in het verleden met succes heeft samengewerkt. Zo zal Carver’s Beppie Melissen de eindregie op zich nemen. Van ’t Hof werkt ook nauw samen met Wim Conradi die het muziekdecor zal maken. Conradi zal veel tijdens de repetities aanwezig zijn, omdat het muziekdecor een grote rol zal spelen en de muziek zich gaandeweg het proces mee ontwikkeld. Tenslotte zal het toneelbeeld in handen zijn van het vaste Carverteam.

Foto: Mieke Struik

Meer informatie vind je hier.

 

Lees ook:Drie solo’s in één kaartje bij De Eenzamers
Lees ook:Diederik Stapel werkt aan theatervoorstelling en boek
Lees ook:Morgen start voorverkoop Oerol
Lees ook:Na De Eenzamers het land door
Lees ook:Don Juan en buurvrouw op de Parade

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>