Bert Hana maakt live docu

Op zaterdag 30 november is in de Filmschuur de live documentaire ‘#Alleman’ van Bert Hana te zien. De film vormt een hommage aan de film ‘Alleman’ van Bert Haanstra, uit 1963, die het Nederland van net na de oorlog liet zien. Met ‘#Alleman’ laat Bert Hana het verschil tussen toen en nu zien.

#Alleman is een film die live op het podium wordt gecreëerd door middel van animaties, live muziek en een commentaarstem. De beelden zijn van Google Streetview en laten het Nederland en haar inwoners van nu zien. Hana focust zich in de Filmschuur op Haarlem en omgeving. De commentaartekst is geschreven door Sylvia Witteman. Net als de originele commentaartekst sluit de optimistische en humoristische toon goed aan bij wat we zien.

 Over Bert Hana

Theatermaker en acteur Bert Hana heeft de afgelopen jaren een indrukwekkende verzameling beelden van Nederland aangelegd, afkomstig van Google Streetview. De beelden tonen de gewone Nederlander en karakteristieke taferelen van ons land. We zien de vrouwen in Staphorst grasmaaien, een Hollands gezinnetje kamperen en bakfietsmoeders ruzie maken. De beelden voeren ons van kale Zeeuwse vlaktes tot de propvolle Amsterdamse Tuindorpen, van rebellerende pubers tot het meisje van Vermeer.

Bert Hana won met z’n diavoorstelling ‘Papadag’ de Dioraphte Amsterdam Fringe Award en speelde in Praag, New York en Zuid Afrika.

Kijk hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Lees ook:What we SEE
Lees ook:Fringe: Daddy day bijzonder persoonlijk
Lees ook:Google zit M-lab in de weg
Lees ook:Unieke online paradehapping om 18.00
Lees ook:Bert en Ernie zijn kwaad!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>