Frans Lommerse wint ACT Award 2011

Tijdens de 6e editie van het Nederlands Theater Festival is, op het jaarlijkse ACT Gala van de  beroepsvereniging door én voor professionele Nederlandse acteurs, in de Stadsschouwburg in Amsterdam de ACT Award 2011 uitgereikt aan Frans Lommerse. Lommerse is één van de oprichters van de Toneelschuur in Haarlem en ontving Award vanwege zijn inzet voor vernieuwing in het theater door nieuwe theatergroepen en – makers een kans te geven. De ACT Award werd uitgereikt door Hans Kemna, winnaar van vorig jaar.

De afgelopen weken konden de 900 ACT-leden online stemmen op een door ACT opgestelde shortlist. Lommerse kwam als winnaar uit de bus.
Anna Drijver namens ACT: ‘De Toneelschuur is onder leiding van Frans Lommerse al jaren toonaangevend op het gebied van theater, dans en film. Naast zijn verantwoordelijkheid voor de zeer uiteenlopende programmering heeft Frans ook het productiehuis Toneelschuur Producties opgericht. Hierdoor zorgt de Toneelschuur voor ontwikkeling van talent; het is een plek waar menig regisseur, acteur, vormgever of dramaturg zijn/haar carrière is begonnen. Het is spijtig dat juist productiehuizen rigoureus gekort worden in de aangekondigde bezuinigingen.’

Voor meer informatie: www.acteursbelangen.nl

Foto: Eric Martin

Lees ook:Loek Zonneveld wint ACT Award
Lees ook:Carice van Houten genomineerd voor Saturn Award
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:ITs award beste regie voor Olivier Diepenhorst
Lees ook:Pand7090 wint Diorapthe Award op Fringe

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>