Pubers met Silvia Kristel op toneel

Lotte Meerdink en Lilou Dekker zijn de muzes van regisseuse Alexandra Broeder. Als 11-jarigen speelden zij voor de eerste keer mee in een voorstelling van haar. Beiden waren geen kinderen meer, maar ook nog lang geen volwassenen. Ze hebben aan zes projecten van Broeder meegewerkt; lolita’s, zwijgende kinderen, manipulatieve pubers en volwassenen. Ze zijn het allemaal een keer geweest. Maar kleine meisjes worden groot. En een nieuwe fase is aangebroken. Hun kinderlijke onschuld heeft plaats gemaakt voor jeugdige schoonheid. Zij verlangen naar een leven als actrice. Een leven waarin ze het verschil zullen maken en waarin ze begeerd zullen worden. Zij worden samen op het toneel geplaatst met hét icoon van de begeerte; Sylvia Kristel. In 1974 werd zij als Emmanuelle, in de gelijknamige films, een fenomeen en maakte zij het verschil. Een ontmoeting en een confrontatie tussen twee generaties.

Lilou, Lotte en Sylvia hebben elkaar opgezocht. Het gedeelde verlangen van de 3 vrouwen om in het middelpunt van de aandacht te leven is het uitgangspunt. Zij vertrekken vanuit het opzoeken van de begeerte. Vanuit het verlangen om onderdeel te zijn van dromen. Maar naarmate de voorstelling vordert zal het vluchtige karakter van deze wens ze inhalen. Er ontstaat langzaam een symbiose. Lilou en Lotte vallen steeds meer samen met Sylvia Kristel.

Wie weet overleeft de begeert me is vanaf 5 januari in verschillende theaters in het land te zien. Voor meer informatie: www.viarudolphi.nl

Foto: Annette Kamerich / EYES2

Lees ook:Streng deurbeleid, alleen voor 65+
Lees ook:Sylvia Kristel als gokverslaafde bejaarde met Bagage
Lees ook:Voor de 100ste keer Bejaarden & Begeerte
Lees ook:That Night Follows Day eenmalig in Leiden
Lees ook:Kerstagenda: De Storm van Rieks Swarte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>