Amsterdam eert Jeroen Krabbé

Schermafbeelding 2014-12-07 om 18.16.51Jeroen Krabbé is vandaag door de burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, onderscheiden omdat hij veel voor de stad heeft betekend. De acteur en regisseur kreeg zondag, bij de viering van zijn zeventigste verjaardag, de Frans Banninck Cocqpenning uitgereikt. Die penning gaat naar mensen die zich tijdens een periode van ten minste twaalf jaar bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de hoofdstad.

Krabbé acteerde in Nederlandse films als Soldaat van Oranje en De Vierde man. Ook speelde hij mee in internationale films en deed hij veel werk als regisseur. Krabbé is daarnaast al een aantal jaren de Amsterdamse Sinterklaas.

De Frans Banninck Cocqpenning wordt sinds 1996 uitgereikt. Onlangs kregen Frank de Boer, Herman van Veen en André van Duin de penning van Van der Laan. Frans Banninck Cocq was in de zeventiende eeuw burgemeester van Amsterdam.

Bron: ANP

Foto: Dave Zijlstra

Lees ook:Jeroen Krabbé wordt Sinterklaas
Lees ook:Directeur Engelenbak krijgt Frans Banninck Cocq Penning
Lees ook:Amsterdam eert actrice Kitty Courbois
Lees ook:Frans Lommerse wint ACT Award 2011
Lees ook:Jeroen Krabbé weer in internationale film

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>