Johan Simons wordt artistiek directeur Theater Rotterdam

Johan SimonsJohan Simons gaat vanaf 1 januari 2017 Theater Rotterdam leiden. Daarom vallen het Ro Theater, de Rotterdamse Schouwburg, Wunderbaum en Productiehuis Rotterdam samenwerken. Simons zal samen met de directies en de toekomstig artistiek leider van het Ro Theater, een nieuw model stadstheater ontwerpen. Dit maakte hij vandaag, in aanwezigheid van Koningin Máxima, bekend bij het in ontvangst nemen van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.

Simons wil zowel het belang van theater voor de stad Rotterdam, als de betekenis van de stad voor het theater vormgeven. Samen met Simons ontwikkelen de partners van Theater Rotterdam een nieuwe structuur, waarin gezelschap, collectief en schouwburg één geheel vormen. Talentontwikkeling speelt hierin een centrale rol. Dit nieuwe stadstheater start in de Cultuurplanperiode 2017-2020 met Simons als artistiek directeur.

NT Gent

Simons zal zijn werkzaamheden als directeur van Theater Rotterdam combineren met het artistiek leiderschap van NTGent, waar hij vanaf seizoen 2015-2016 opnieuw artistiek leider wordt. Ook is hij tot oktober 2017 intendant van de Ruhrtriënnale.

Johan Simons: “Ik ben blij met de moedige stap die de Raden van Toezicht en directies van de onder Theater Rotterdam samenwerkende organisaties zetten om tot een voor Nederland uniek stadstheater te komen. Samen met alle betrokkenen en de nog aan te trekken artistiek leider voor het Ro Theater wil ik daaraan mijn energie geven en tegelijkertijd zou ik de nieuwe artistiek leider van het Ro Theater willen begeleiden en voorbereiden op het toekomstige artistiek directeurschap van deze nieuwe organisatie.”

Foto: Maaike Engels

Lees ook:Eredoctoraat voor Johan Simons
Lees ook:Johan Simons wint de Theaterpreis Berlin
Lees ook:Johan Simons ontvangt eredoctoraat
Lees ook:Walraven volgt nieuwe Toneelschool directeur op
Lees ook:Eric de Vroedt wordt artistiek leider Nationale Toneel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>