Locatietheater in de stad tijdens Axis Festival

Morgen begint in Assen de elfde editie van het Axis Festival. Op het driedaagse locatietheaterfestival is vooral theater, muziektheater en dans te zien. Daar waar een festival als Oerol zich door de (eiland)natuur laat inspireren, is voor Axis de stad een soort van ‘natuurlijk decor’. Niet voor niets luidt de ondertitel van het festival ‘Het Podium de Stad’.

In totaal treden tijdens het Axis-weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 september dertien gezelschappen op, goed voor ruim veertig voorstellingen. Het festival treedt ook dit jaar weer op als coproducent. Dit jaar wordt Studio Tape uit Groningen in staat gesteld om op Axis de voorstelling Dan ben ik NU te ontwikkelen. Studio Tape bestaat uit de jonge makers  Floortje Ernst en Sanneke Roelofs, beiden afgestudeerd aan de Academie Minerva in Groningen (scenografie). Dan ben ik NU is een beeldende voorstelling over de ‘verloren’ generatie van de twintigers en wordt gespeeld op de bovenste verdieping van een parkeergarage.

Het Axis Festival werkt vanaf dit jaar nauw samen met het productiehuis Grand Theatre in Groningen. De samenwerking komt voort uit de behoefte van het Grand Theatre om zich vaker buiten de stad Groningen te manifesteren, terwijl de voorstellingen – in principe uit het traject jonge makers van het GT – heel goed passen bij het artistieke profiel van het Axis Festival. Dit jaar leidt dat tot twee voorstellingen: Contact van Roswitha Bergmann en Staat van Geluk van Hanna van Mourik Broekman. Contact beleeft tijdens Axis de landelijke première, Staat van Geluk de voorpremière.

FotoJan Boeve

Lees ook:Cox Habbema solo
Lees ook:Paul Smelt nieuwe directeur Gronings Grand Theatre
Lees ook:Axis Festival legt nadruk op Nederland-Ruslandjaar
Lees ook:Veel internationaal straattheater op Spoffin festival
Lees ook:Nederlands Theater Festival dit jaar on tour

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>