Nieuwe lesprogramma’s rondom ANNE

Het Joods Historisch Museum (JHM) brengt vandaag twee nieuwe lesprogramma’s rondom de theatervoorstelling ANNE. Met nieuw lesmateriaal wordt het verhaal van Anne Frank in een bredere context geplaatst. 

Kees Abrahams, producent ANNE: “We zijn blij met het educatieve programma van het JHM. Het lesmateriaal geeft verdieping op de thema’s die in de theatervoorstelling ANNE aan bod komen. Door de samenwerking met het JHM zijn we nog beter in staat jongeren te bereiken. We hopen dan ook meer scholen te interesseren om met hun leerlingen naar onze voorstelling te komen.”

Dromen als leermiddel

Aan de hand van historische bronnen, dagboekfragmenten en andere leermiddelen wordt er dieper ingegaan op de thema’s in de voorstelling, haar dromen, de betekenis van het jodendom voor Anne en de Jodenvervolging. In het JHM kunnen scholieren meer te weten komen over de joodse cultuur, traditie en geschiedenis. De lespakketten voor het basis- en voortgezet onderwijs bestaan uit twee voorbereidende lessen, een afsluitende les en een docentenhandleiding.

Extra mogelijkheden 

Naast het lespakket is het ook mogelijk om de Hollandsche Schouwburg en het JHM Kindermuseum te bezoeken. Voor leerlingen van het voortgezet onderwijs is er ook de optie om met de iPad tour Esnoga Quest de Portugese synagoge te leren kennen. Ook is er een inleiding mogelijk voorafgaand aan de theatervoorstelling ANNE. Hier wordt ingegaan op de aanloop van Anne’s onderduik, de herinnering aan de andere vervolgden en het joodse leven nu.

Voor aanvragen en meer informatie kijk je hier

Foto: Kurt van der Elst

 

Lees ook:Druk seizoen voor Oostpool
Lees ook:100.000 verkochte tickets voor ANNE
Lees ook:CJP-kaart blijft
Lees ook:Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs
Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>