Provincie Gelderland steunt Theater a/d Rijn

Theater- en dansproductiehuis Generale Oost krijgt steun van de Provincie Gelderland voor de aankoop en renovatie van Theater a/d Rijn. De twee theaterzalen en de ingang zullen worden vernieuwd en het theater krijgt een nieuw terras.

Het pand in het centrum van Arnhem stamt uit 1886 en is daarmee het oudste theater van de stad. Het is de vaste werkplaats van Generale Oost, productiehuis voor jonge theatermakers, dansers en choreografen. Zij krijgen er de mogelijkheid om onder professionele begeleiding te werken aan een voorstelling, de oprichting van een eigen bedrijf of een festival. “In een tijd waarin bezuinigingen op cultuur de hoofdmoot vormen laat provincie Gelderland zien dat zij investeert in jong talent”, laat Generale Oost in een verklaring weten. Ook worden er workshops, netwerkbijeenkomsten en masterclasses georganiseerd.

Generale Oost werkt intensief samen met andere organisaties om jong talent ook buiten de eigen discipline ervaring te laten opdoen. Samen met het Nijmeegse literaire productiehuis Wintertuin en popproductiehuis ON uit Deventer vormt Generale Oost het netwerk De Nieuwe Oost.

Bron: Theaterkrant en Arnhemnieuws.nl

Lees ook:Atelier Oerol van start
Lees ook:Kwatta wint hoger beroep tegen Raad voor Cultuur
Lees ook:Joop van den Ende spreekt Staat van het Theater 2011 uit
Lees ook:Westergasfabriek krijgt theater
Lees ook:Limburgse theaterinstellingen slaan handen ineen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>