Jakop Ahlbom vraagt om lening

Jakop Ahlbom is momenteel druk bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe voorstelling HORROR, die op 3 december in de Toneelschuur in Haarlem in première gaat. Ook is er belangstelling  vanuit België, Frankrijk, Spanje en de VS om deze voorstelling in seizoen 2015/16 te programmeren. Om deze hommage aan het horrorgenre te maken heeft Ahlbom nog geld nodig. Hiervoor heeft hij een bijzondere nieuwe variant van crowdfunding bedacht.

HORROR kent acht spelers, veel dure special effects, en een groot decor met ingebouwde trucs: een grote financiële investering. Het geld wat hiervoor nodig is, is pas volledig beschikbaar in 2015, terwijl de voorstelling in 2014 gemaakt wordt. Daarom zoekt Ahlbom voor de laatste benodigde € 25.000,- 100 mensen die (minimaal) € 250,- willen voorschieten.

Tegenprestatie

Het geld wordt dus geleend, schenken mag uiteraard wel. Het geld wordt in april 2015 terugbetaald. Zonder rente maar wel met een andere tegenprestatie: op woensdag 27 augustus speelt de voorstelling Lebensraum weer in Theater Bellevue in Amsterdam. Als tegenprestatie mag dit stuk bezocht worden met inleiding van Ahlbom zelf. Ook wordt er op 2 december een speciale voorpremière van HORROR georganiseerd in de Toneelschuur Haarlem georganiseerd. De rente is dus twee vrijkaarten en een drankje. Daarnaast wordt iedereen die zijn geld tijdelijk beschikbaar stelt, op de website van Ahlbom genoemd.

Bron: Spuitgenoten

Foto: Stephanvan Hesteren/ArtsEmerson

Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Filmisch griezelen in grandioze HORROR
Lees ook:Jakop Ahlbom wint Haagse publieksprijs met ‘Innenschau’
Lees ook:Toneelschuur Haarlem bestaat 10 jaar
Lees ook:Speel jij mee in nieuwe voorstelling Schwalbe?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>