Voorstelling Vijf seconden… in Bellevue Lunchtheater hervat

De voorstelling Vijf seconden…  in het Bellevue lunchtheater wordt vanaf aanstaande zondag 18 mei hervat. De rol van Marcel Faber is wegens ziekte overgenomen door acteur Sabri Saad El Hamus.

Vijf seconden… beleefde op vrijdag 9 mei zijn Amsterdamse première in Bellevue Lunchtheater. De voorstellingen tot en met vrijdag 16 mei blijven afgelast vanwege bovengenoemde reden.

Vijf seconden… , een tekst van Magne van den Berg, is een voorstelling over een clandestiene liefde tegen de achtergrond van een grote stad. Een man en een vrouw (Sabri Saad El Hamus en José Kuijpers) ontmoeten elkaar en bewegen in hun herinnering door die stad. De regie is in handen van Marien Jongewaard.

Work in progress

Het Zuidelijk Toneel gaf Magne van den Berg in het voorjaar van 2010 een schrijfopdracht voor Festival HartsTocht. Vijf sec. erin eruit was toen een work in progress. Van den Berg streek, samen met acteurs Marcel Faber en José Kuijpers, steeds met een nieuwe versie van de tekst neer op een bijzondere locatie. Hier verhielden de acteurs zich tot hun omgeving en lazen de stand van zaken in een vreemd liefdesverhaal. Tijdens Theaterfestival Boulevard 2013 werd de voorstelling voor het eerst gepeeld in regie van Marien Jongewaard.

Het is niet de eerste keer dat een voorstelling van Magne van den Berg in Bellevue Lunchtheater speelt. Eerder waren hier onder andere Kale bomen ruisen niet, De lange nasleep van een korte mededeling en Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) te zien. José Kuijpers speelde in de eerste twee genoemde voorstellingen. Voor De lange nasleep van een korte mededeling ontving Magne van den Berg in 2008 de H.G. van der Viesprijs.

Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Caroline Bijl

Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)nu als Bellevue Lunchvoorstelling
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) geselecteerd voor Duits theaterfestival
Lees ook:Nieuw programma HZT bekend
Lees ook:Jack Wouterse en zijn verslaving
Lees ook:Extra voorstelling De Muurspecht in Bellevue

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>