Records in voorverkoop voor Vis à Vis’ PICNIC

Weken voor de première op 17 mei zijn reeds 16.000 kaarten verkocht van Vis à Vis’ wereldhit PICNIC. Het theaterstuk, winnaar van de Wouter Steenbergenprijs, komt nog één keer terug en speelt deze zomer naast het Almeerderstrand. Het lijkt erop dat niemand de laatste kans om theaterspektakel PICNIC te zien, wil missen.

Arjen Anker, artistiek leider reageert: ‘we hoopten al dat het publiek weer enthousiast zou zijn, wereldwijd hebben reeds 100.000 bezoekers PICNIC bezocht en gemiddeld met een 8,5 beoordeeld. Maar deze verkoopcijfers overtreffen elke verwachting. Ons publiek komt van heinde en verre, binnen- en buitenland, de reacties zijn hartverwarmend.’

Als een choreografie

Ondertussen zit het theatergezelschap middenin de repetities. Zichzelf voorbereidend op de eerste Try-out op 14 mei. Het concept van PICNIC waarbij je als bezoeker de voorstelling zowel front- als backstage beleeft is uniek in theaterland. Bij het repeteren draait het om de timing. Omdat front- en backstage synchroon met elkaar lopen, heeft het stuk veel weg van een nauwkeurig uitgevoerde choreografie.

Maar het publiek komt uiteraard voor spektakel, vermaak, humor en verrassing. En met PICNIC worden ze hiermee op hun wenken bediend. Lijken, grote geldbedragen en oplettende boswachters toveren de rustige bosrijke omgeving om tot het decor van een ware maffiafilm. Een publiekslieveling, hoog aangeschreven door de pers. De Volkskrant schreef: ‘Vis a Vis heeft haar ideeën dit maal in een geniale vorm verpakt.’ PICNIC is t/m 6 juli te zien naast het Almeerderstrand.

Over Vis à Vis

Vis à Vis heeft zich de afgelopen 24 jaar meester getoond in uniek theater spektakel in de openlucht. Luchtige comedy, verbluffend spektakel en vernuftige verhaallijnen leiden het publiek met een knipoog langs de afgrond van zware dilemma’s. In al het theatrale geweld blijft de kleine menselijke maat de hoofdrol spelen. Sinds 1990 heeft Vis à Vis in tal van producties de grenzen van buitenspektakel opgezocht en daarmee heeft ze een groot publiek, van Stockholm tot Wellington, weten te verrassen. Met PICNIC won Vis à Vis in 2000 de Wouter van Steenbergenprijs van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst.

Foto: Joep Lennaerts

Lees ook:Vis à Vis verlengt PICNIC tot september
Lees ook:Vis à Vis komt terug met PICNIC
Lees ook:PICNIC succesvol in première gegaan
Lees ook:Record aantal bezoekers voor Vis à Vis
Lees ook:Veel openluchttheater in Almere deze zomer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>