Echt paard onder de indruk van Joey uit War Horse


War Horses paard Joey ontmoette gisteren een echt paard in de Hollandsche Manege in Amsterdam. Vergezeld door hoofdrolspeler Kay Greidanus (Albert) uit de voorstelling zagen de twee paarden hun evenbeeld.

De eigen Nederlandse versie van theaterfenomeen War Horse gaat op 14 juni in première in Koninklijk Theater Carré tijdens het Holland Festival. Daarna is War Horse nog te zien in Rotterdam, Breda, Apeldoorn, Heerlen en Groningen. De eerste voorstellingen in Carré zijn uitverkocht.

De 23 poppen, waaronder de paarden, uit de voorstelling zijn in Zuid- Afrika gemaakt door de Handspring Puppet Company. De levensechte paarden worden elk bespeeld door drie puppeteers die samen een head, hind en heart zijn. De repetities hiervoor zijn momenteel in volle gang.

Foto: Annemieke van der Togt

Lees ook:War Horse gaat de grens over
Lees ook:Holland Festival: Schitterende eenheid in War Horse
Lees ook:Recordaantal kaarten voor Holland Festival
Lees ook:Derde seizoen voor voorstelling over dominee Zelle
Lees ook:Eigen televisieprogramma voor Carré

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>