Nieuw directeur Toneelacademie vertrekt weer

Ann Olaerts heeft binnen een jaar na haar aanstelling als directeur bij de Toneelacademie Maastricht haar vertrek aangekondigd. Ze legt haar functie per 1 juni aanstaande neer, precies een jaar na haar indiensttreding.

Olaerts combineert in haar functie als directeur het zakelijk en inhoudelijk management van de academie. Volgens oud-directeur Leo Swinkels ligt de focus voor haar teveel op de zakelijke kant en te weinig op de inhoud. Swinkels heeft een deel van Olaerts taken tijdelijk overgenomen. Vanaf de zomer zal worden gezocht naar een nieuwe kandidaat voor de functie.

Over Olarts

De Vlaamse Ann Olaerts was onder andere directeur van het Vlaams Theater Instituut (1994-1998 en 2005-2009). Daarnaast is zij werkzaam geweest als raadgever van de Vlaamse minister van Cultuur en als adviseur van de minister van Onderwijs. Ann Olaerts was nauw betrokken bij inspecties van het theateronderwijs in Vlaanderen en Nederland en was bestuurlijk actief bij verschillende culturele initiatieven op nationaal en internationaal niveau.

Swinkels is directeur van de Arts Faculty Maastricht, de overkoepelende faculteit van Hogeschool Zuyd waartoe de Toneelacademie, het Conservatorium en de Academie Beeldende Kunsten behoren.

Bron: Theaterkrant

Foto: Toneelacademie Maastricht

Lees ook:Prijs voor jarige Toneelacademie Maastricht
Lees ook:Jeroen Willems Academie in het leven geroepen
Lees ook:Brakke Grond mag door
Lees ook:Johan Simons ontvangt eredoctoraat
Lees ook:Acteur en dichter Jérôme Reehuis overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>