Eerste Zilveren Krekels bekend

De Jeugdtheaterjury van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft de eerste Zilveren Krekels bekendgemaakt: Theater Sonnevanck, Het Houten Huis, NTJong/BonteHond en Raaijmakers & Geerlings vallen in de prijzen.

De genomineerden maken kans op een Gouden Krekel, de Jeugdtheaterprijs voor de meest indrukwekkende productie of podiumprestatie van het afgelopen seizoen. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater op 14 september.

Meest indrukwekkende productie

In de categorie ‘meest indrukwekkende productie’ noemt de Jeugdtheaterjury Tijl Uilenspiegel van Theater Sonnevanck ‘een doldwaze, muzikale komedie, vol ongein en anarchie’. Hotel Perdu van Het Houten Huis noemt ze een ‘ontroerende voorstelling gemaakt met rijke fantasie, glorieuze beelden, woordeloze poëzie en wonderschone (live) muziek’. De jury prijst Zebra zebra van NTJong en BonteHond als een theateravontuur met boodschap. René Geerlings en Job Raaijmakers maken in Niet huppelen! een belangrijk maatschappelijk onderwerp op een hilarische manier inzichtelijk voor jonge kinderen: hoe kun je samenleven met anderen, ook als die vreemd voor je zijn?

Meest indrukwekkende podiumprestatie

In de categorie ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’ ontvangt Nastaran Razawi Khorasani een Zilveren Krekel voor haar rol in Cash van Maas theater en dans. Volgens de jury windt Razawi Khorasani iedereen om haar vinger, zowel spelers als toeschouwers. ‘Ze laat zien dat ze tot alles in staat is, van onbetrouwbare bitch tot femme fatale en van strakke zakenvrouw tot verleidelijke superheldin.’

De Jeugdtheaterjury bestaat uit Annette Embrechts, Anoek Jentjens, Arjen Berendse, Colette van Wees, Ingrid Melman, Jorieke Abbing en Rob Roos. Tijdens het Nederlands Theater Festival van 4 tot 14 september worden de genomineerde voorstellingen, indien mogelijk, gepresenteerd in Jeugdtheater de Krakeling.

Bron: Theaterkrant

Foto: Saris & den Engelsman

Lees ook:Gouden Krekel voor Nastaran Razawi Khorasani
Lees ook:Anniek Pheifer genomineerd
Lees ook:Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel
Lees ook:Jury VSCD Toneelprijzen en TF samen verder
Lees ook:Filliaal wint Zilveren Krekel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>