Who’s afraid of Virginia Woolf genomineerd voor TF

De Toneelschuur productie Who’s Afraid of Virginia Woolf, een coproductie met Toneelgroep Oostpool, is door de vakjury van Het Nederlands Theater Festival genomineerd voor het Nederlands Theater Festival 2014. De voorstelling is nog tot met 25 april te zien in diverse theaters in Nederland.

Het Nederlands Theater Festival maakt voortaan de nominaties voor het festival direct bekend en niet pas aan het eind van het seizoen. De uiteindelijke juryselectie van de tien beste voorstellingen van het seizoen wordt in mei 2014 bekend gemaakt door juryvoorzitter Boris van der Ham. Ook de Toneelschuur Productie ‘Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) staat op de longlist met nominaties.

Over de voorstelling

Na een feestje op de universiteitscampus komen Martha en George (Maria Kraakman en Jacob Derwig) laat op de avond thuis. Al snel blijkt dat Martha het jonge stel Nick en Honey (Sanne den Hartogh en Kirsten Mulder) heeft uitgenodigd voor nog een drankje bij hen thuis. Wat volgt is een virtuoos slagveld waarin alle idealen en dromen van de vier aanwezigen zwaar op de proef worden gesteld. In een harde en cynische wereld lijkt de hang naar schoonheid de enige kans tot overleven. En wie durft er te leven zonder dromen?

Onder de regie van Erik Whien, en met deze vier acteurs, wordt dit wereldberoemde verhaal niet alleen een botsing tussen twee generaties – tussen het verharde en verbaal zwaarbewapende koppel Martha en George en de hoopvolle en dromerige Nick en Honey – maar meer nog een ontluisterende studie naar de mens en de verwoestende kracht van de waarheid.

 

Lees ook:Wie is er bang voor Virginia Woolf?
Lees ook:Zonder gevaar geen verleiding
Lees ook:TF selecteert 11 beste toneelvoorstellingen
Lees ook:Nederlands Theater Festival dit jaar on tour
Lees ook:Thibaut Delpeut wordt artistiek leider De Utrechtse Spelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>