Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden)nu als Bellevue Lunchvoorstelling

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) was eerder dit seizoen al te zien in Theater Bellevue als avondvoorstelling, maar komt nu terug als gastprogrammering in Bellevue Lunchtheater. De voorstelling, geregisseerd door Paul Knieriem, is een haperend telefoongesprek tussen een dochter en haar vader, nadat de moeder overleed.

Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) is geschreven door Magne van den Berg en wordt gespeeld door Marieke de Kleine en René van ’t Hof.

Een gesprek tussen een vader en een dochter.

Haperende telefoongesprekken tussen een vader en een dochter na de dood van zijn vrouw, haar moeder. Over de oude spullen, het weer, een nieuwe vrouw en hoe ver je mag gaan in het zoeken van troost bij de ander.
Magne van den Berg schreef, naar een idee van actrice Marieke de Kleine, de tekst voor deze ontroerende en humoristische voorstelling, als een haperend telefoongesprek tussen een dochter en haar vader.

Magne van den Berg

Magne van den Berg studeerde aan de Mimeopleiding in Amsterdam en maakte sindsdien o.a. De lange nasleep van een korte mededeling (H.G. van der Viesprijs 2008), Kale bomen ruisen nietDe binnenkomst of je gaat tenslotte weer naar huis (beide te zien in Bellevue Lunchtheater), Halverwege omgedraaid en Mijn slappe komedie voor vier mensen, een handjevol personeel en een tafel die niet vrijkomt. In mei 2014 is haar nieuwe tekst Vijf seconden… als gastprogrammering in Bellevue Lunchtheater te zien.

Paul Knieriem

Paul Knieriem studeerde aan de Regieopleiding in Amsterdam. Zijn werk kenmerkt zich door een lichte toets en een humoristische en muzikale benadering van de tekst, zonder inhoudelijke concessies. Zijn voorstelling Am Ziel (Theo d’Or 2012 Beste Vrouwelijke Hoofdrol voor Marlies Heuer, nominatie BNG Nieuwe Theatermakers Prijs 2013) was in 2012 in de selectie Nederlands Theater Festival te zien in Theater Bellevue. Paul Knieriem regisseerde vorig seizoen ook de Bellevue Lunchtheatervoorstelling De Muurspecht. In zijn regie is dit seizoen nog in Theater Bellevue te zien Schijn Bedriegt (van di 3 tm do 12 juni).

De voorstelling is te zien van dinsdag 15 april tot en met zondag 4 mei (behalve za/ma) in de Paloni Zaal van Theater Bellevue. Aanvang 12.30 uur.

Foto: Sanne Peper

Lees ook:Voorstelling Vijf seconden… in Bellevue Lunchtheater hervat
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) geselecteerd voor Duits theaterfestival
Lees ook:Toneelschuur en filmschuur Haarlem best bezocht Haarlems podium
Lees ook:Binnenkort nieuwe rubriek Bellevue lunchtheater
Lees ook:Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden):Een hartverwarmend gesprek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>