Cast ANNE compleet

Producent Imagine Nation maakt vandaag vijftien nieuwe castleden bekend van de theatervoorstelling ANNE. Hiermee is de cast compleet. De totale cast bestaat uit tweeëntwintig acteurs en actrices. De wereldpremière van ANNE is op 8 mei 2014 in Theater Amsterdam. Het theater is speciaal gebouwd voor deze voorstelling.
Artistiek eindverantwoordelijke Theu Boermans over de complete cast: ‘De cast is na langdurige audities zorgvuldig samengesteld. Ik heb gelet op acteurskwaliteiten en op fysieke overeenkomsten. Vanuit het perspectief van Anne gaan we al die verschillende mensen zo invoelbaar mogelijk tot leven brengen. Ik ben uitermate tevreden met de cast en ik hoop een herkenbare, bij wijlen grappige, ontroerende en geëngageerde
voorstelling te maken die een nieuw licht werpt op Anne.’

Christo van Klaveren (1965), Fritz Pfeffer
Christo van Klaveren ging als vijfjarige met zijn moeder, Anne-Wil Blankers, mee naar de Koninklijke Schouwburg, waar hij vol bewondering naar haar stond te kijken. In 1992 studeerde hij af aan de Toneelacademie in Maastricht en begon als vaste speler bij het NNT in Groningen. Vanaf 2002 speelde hij vaker rollen in muziektheaterproducties en musicals, waaronder Koning van Katoren en De Drie Musketiers. Hij speelde vele (gast-) rollen in televisieseries zoals Oppassen!, Baantjer en Dokter Tinus.

Eva Damen (1975), Miep Gies
Na de middelbare school en een propedeuse Engelse Taal- en Letterkunde ging Eva studeren aan de Toneelacademie Maastricht alwaar ze in 2002 afstudeerde. Na haar studie ging Eva werken in Groningen bij het NNT en Theater de Citadel. Ook speelde ze bij onder andere het Nationale Toneel en Productiehuis de Bonte Hond. Eva speelde de hoofdrol in de Telefilm de Tangoman en ze had een vaste rol in de tv-serie de Co-Assistent. Verder heeft ze diverse gastrollen vervuld in Moordvrouw, Flikken Maastricht en Danni Lowinski.

Rob Das (1969), Jan Gies
Na een driejarige vooropleiding Theater volgde Rob van 1991 tot 1995 de Toneelschool in Amsterdam.  Daarna was hij voor vier jaar verbonden aan het Zuidelijk Toneel onder Ivo van Hove en speelde daar in onder andere Splendid’s, Koppen, Romeo en Julia, De Onbeminden en Faust. Rob speelde in diverse televisieseries en films. In 2002 speelde hij al eerder de rol van Jan Gies in de Amerikaanse miniserie Anne Frank, the whole story. Rob schrijft, regisseert en monteert diverse films en documentaires. In 2013 was hij te zien in De Donkere Kamer van Damokles van Ger Thijs.

Daniel Cornelissen (1989), Peter Schiff
Daniel studeert in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Tijdens zijn studie speelt hij in diverse voorstellingen waaronder Liever geen oorlog met Paul de Leeuw en Jenny Arean. Hij maakt ook een aantal voorstellingen waaronder Johan, onder regie van Arjan Ederveen. In 2013 was Daniel te zien in de film Kort onder regie van Sanne Vogel. Hij speelt ook in The Normal Heart geregisseerd door Job Gosschalk en is hij te zien in de speelfilm Feuten: Het Feestje waarin hij één van de hoofdrollen vertolkt.

Job Bovelander (1990), Hello
Na jeugdrollen in een aantal musicals maakte Job in 2008 zijn professionele debuut in de toneelversie van Zeg ‘ns AAA. Hij speelde ook Schele Manus in De Jantjes in 2012. Op televisie was hij te zien in Onderweg naar Morgen, Zeg ‘ns AA en Moeder ik wil bij de Revue, als solist in Una Voce Particolare en in de films Kruimeltje en Penny’s Shadow. Sinds 2012 speelt hij de Coole Piet in de Club van Sinterklaas. In 2011 tekende Job een platencontract bij Cloud9Music. In 2015 is Job een van de drie vocalisten in de theaterconcertreeks Vive la France.

Sjoukje Hoogma (1990), Hanneli
Van 2003 tot en met 2005 was Sjoukje te zien in Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? van V&V Entertainment. Vervolgens studeerde zij een jaar aan de Fontys Dansacademie in Tilburg, richting Musicaltheater. Hierna stapte Sjoukje over naar de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie en rondde deze af in 2013. Gedurende haar opleiding was zij te zien in Human Cargo van De Toneelmakerij & AHK/HKU, onder regie van Ad de Bont. Sjoukje was onder andere te zien in Hij Gelooft in Mij geregisseerd door Ruut Weissman en  de zangvoorstelling Sextet geregisseerd door Frances Sanders.

Liliana de Vries (1988), Jacqueline
Liliana heeft een groot deel van haar jeugd in Mexico doorgebracht. Haar ouders zijn van Nederlandse en Colombiaanse afkomst. Liliana is vooral bekend geworden door haar rol in de televisieserie Het Huis Anubis. Daarin speelde ze van 2005 tot 2007 de rol van Mara Sabri. In 2007 wordt ze aangenomen op de Toneelschool Maastricht waar ze in 2012 afstudeert. Liliana heeft gastrollen gespeeld in onder andere Voetbalvrouwen, Spoorloos Verdwenen, Dokter Deen en Jeuk. In 2013 speelt ze de rol van Maria in de bioscoopfilm Mannenharten.

Marike Mingelen (1967),  Bep Voskuijl
Sinds 1999 werkt Marike als fulltime actrice. In 2005 richt zij theatergroep Plankgas op en daarnaast speelde Marike regelmatig bij theatergroep Drang in Den Haag onder andere in het succesvolle De Vrouw van de Ambassadeur. In 2012 ontwikkelde zij In de Blonde Engel, een kritisch politieke voorstelling over de drie vrouwen in het leven van Geert Wilders. Bij toneelgroep De Nieuwe Metropool was zij te zien in een drieluik over tragische kunstenaressen: Camille Claudel, Frida Kahlo en in een monoloog over de legendarische opera diva Maria Callas.

Margo de Geest (1972),  Medewerker Opekta
Margo heeft de HBO-studie Facility Management afgerond en na jarenlang gewerkt te hebben in Marketing & Communicatie, besloot ze haar droom toch waar te maken. Ze begon aan de Toneelopleiding De Trap in Amsterdam en rondde deze met goed gevolg af. In 2010 en 2011 was zij te zien in de rol van Klytemnestra in Ifigeneia Koningskind geregisseerd door Rowdy Pelgrim en winnaar van de Boulevard Entreeprijs. In de afgelopen jaren speelde Margo diverse gastrollen in onder andere Flikken Maastricht, Overspel II, Van God Los III, Moordvrouw en in de School TV serie Liefdesplein.

Bas Heerkens (1968),  Silberbauer
Bas volgde de Kleinkunstacademie in Antwerpen waar hij in 1991 afstudeerde. Daarna speelde hij bij gezelschappen als het Koninklijk Ballet van Vlaanderen, de Internationale Nieuwe Scene Antwerpen, NTG Gent, Joop van den Ende Theaterproducties, Toneelschuur Haarlem, en het sportpaleisspektakel Walking with Dinosaurs van het prestigieuze Creature Company Australië. In 2013 was hij te zien als Godfried Bomans in het gelijknamige toneelstuk, en speelt dit nog steeds, in monoloogvorm, op scholen en bij mensen thuis.

Martin van Tulder (1954),  Victor Kugler
Martin deed de studie Theaterwetenschap, de acteeropleiding De Trap en later de opleiding voor tv en theater van Josja Hamann. Hij trok met het Amsterdamse openluchtgezelschap De Tent van m’n Tante van park naar park. Daar speelde hij koning Leontes in Winteravondsprookje en Kaliban in De Storm. Veel mensen hebben hem aan het werk gezien in het kindertheater bij Dierenpark Amersfoort en in de Efteling parkshow Raveleijn als vrolijke dorpeling en de slechte graaf Olaf.

Wouter Zweers (1984), Ober
In 2010 studeerde Wouter af aan Toneel & Kleinkunstacademie van Amsterdam. Wouter speelde onder andere in Toon de musical van Albert Verlinde Entertainment. Ook was hij te zien in verscheidene series en films zoals Sonny Boy, Soegija, Flikken Maastricht, Alleen maar nette mensen en Assepoester. In 2011 richtte hij samen met acteur en schrijver Lykele Muus het theatercollectief HartenJagers op, met het plan nieuw Nederlands theater te maken. Onlangs sloot Daniel Cornelissen zich ook aan bij HartenJagers. Vanuit de stichting organiseren de acteurs onder andere het maandelijks terugkerend evenement MONDOV.

Denise Rebergen (1990),  vriendin Anne
Tijdens de middelbare school volgde Denise acteerlessen bij de jeugdtheaterschool in Amsterdam, waarna ze is begonnen aan de opleiding Docent Drama aan ArtEZ in Arnhem. Na het behalen van haar propedeuse is ze zich meer gaan richten op acteren en was ze onder andere te zien in onder andere Penoza, In Therapie en Retour Uruzgan. Ze werd in 2010 aangenomen op de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht waar ze een jaar lang lessen heeft gevolgd. Het afgelopen anderhalf jaar woonde Denise in de Verenigde Staten, waar ze lessen volgde in creatief schrijven en meewerkte aan verschillende projecten.

Caya de Groot (1967), 1e understudy Edith Frank/Auguste van Pels
Na haar afstuderen aan de Toneelschool Amsterdam in 1991 speelde ze twee seizoenen in de serie Spijkerhoek. Ze speelde in diverse voorstellingen waaronder de bejubelde voorstelling Wie vermoordde Mary Rogers in de regie van Willem van de Sande Bakhuyzen. Ook zong en speelde ze in de musical Tsjechov van Dimitri Frenkel Frank en Robert Long. Verder speelde ze drie seizoenen een vaste rol in de politieserie Unit 13 en had ze gastrollen in onder andere In naam der Koningin, Grijpstra en de Gier, Gooische vrouwen, Flikken Maastricht, GTST en Love Hurts.

Freerk Bos, (1965), 1e understudy Otto Frank/Hermann van Pels
Freerk studeerde in 1992 af aan de Toneelschool in Amsterdam. Zijn laatste semester bracht hij door aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In zijn carrière werkte hij bij verschillende theatergezelschappen in uiteenlopende disciplines. Gedurende langere tijd was hij werkzaam bij de Toneelschuur in Haarlem. Films waarin hij te zien is zijn onder andere Finn, De ontmaagding van Eva van End en Kruimeltje. Hij speelde een gastrol in de alom geprezen miniserie Band of Brothers en was eveneens te zien in de televisieseries Moordvrouw, Raveleijn, Van God Los en Spangas.

De castleden die reeds bekend zijn: Rosa da Silva (Anne Frank), Paul R. Kooij (Otto Frank), Barbara Pouwels (Edith Frank), Chava voor in ’t Holt (Margot Frank), Jason de Ridder (Peter van Pels), Debbie Korper (Auguste van Pels), Wim Bouwens (Hermann van Pels).

Over de voorstelling

ANNE is een theatervoorstelling over het leven van Anne Frank, gebaseerd op de complete versie van haar dagboeken en de archieven van de familie Frank. ANNE is geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter op initiatief van het, door Otto Frank opgerichte, Anne Frank Fonds Basel. Het project wordt gerealiseerd door Imagine Nation, het internationale mediabedrijf van Kees Abrahams en Robin de Levita. De theatervoorstelling wordt geproduceerd in samenwerking met het Nationale Toneel. Theu Boermans heeft het artistiek leiderschap vanuit zijn functie als creatief directeur van het Nationale Toneel.

Bron: Theaterparadijs

Foto: Laila Schoots

Lees ook:Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs
Lees ook:100.000 verkochte tickets voor ANNE
Lees ook:85e geboortedag Anne Frank herdacht
Lees ook:Ariane Schluter krijgt Theo Mann-Bouwmeesterring
Lees ook:ANNE opnieuw verlengd tot en met april 2015

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>