Artiesten eren Freek de Jonge

Als onderdeel van het 27e Amsterdams Kleinkunst Festival, wordt op maandag 7 april 2014 in het DeLaMar Theater een hommage-avond aan Freek de Jonge gevierd. Acda en de Munnik, Brigitte Kaandorp, Herman Finkers, Liesbeth List en Frank Boeijen zullen ter ere van zijn 70ste verjaardag zijn teksten en muziek doen herleven.

Freek de Jonge wordt in 2014 zeventig jaar. Samen met Bram Vermeulen was hij in de jaren zeventig Neerlands Hoop in Bange Dagen. Gelijk vanaf hun eerste programma gaven zij het Nederlandse cabaret voorgoed een andere wending. Toen De Jonge in 1979 solovoorstellingen ging maken, vestigde hij zich definitief aan de top van de cabaretwereld met verhalen die het alledaagse ver overstegen zonder aan grapdichtheid te verliezen.

Dit unieke talent toont hij in al zijn voorstellingen tot op de dag van vandaag. Ook bereikte hij de eerste plaats in de hitparade met het lied ‘Leven na de dood’ en won onder meer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied ‘Vergeet mij niet’. Met zijn films, boeken, cd’s, toneelrollen en zijn theatervoorstellingen is hij meer een kunstenmaker geworden dan een briljant conferencier alleen.

Bron: Theaterjournaal

Foto: Mojo Theater

Lees ook:Theatrale herdenking Februaristaking
Lees ook:NNT zoekt jonge talenten
Lees ook:Last minute naar het theater met Last Seats
Lees ook:Het nieuwe Theater Rotterdam zoekt jong talent
Lees ook:Audities voor De Theatervooropleiding Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>