Nasrdin Dchar en Carine Crutzen winnen Esta Acteerprijs

Nasrdin Dchar en Carine Crutzen hebben de Esta Acteerprijs 2013 gewonnen. De lezers van het vrouwenblad en theaterbezoekers hebben de acteur van het Ro Theater verkozen tot hun favoriete acteur. Crutzen was voor de lezers de vrouwelijke favoriet.

Dchar zegt erover in het blad: “Ik kan het gewoon niet geloven. Mensen konden ook stemmen op Mark Rietman en Pierre Bokma. Zij zijn ware helden! Maar het is natuurlijk fantastisch dat mensen op mij hebben gestemd. Te gek. Het is erkenning van het publiek en er is niets leuker dan dat. Dáár speel je voor als acteur.’

Naast de prijs voor beste acteur en actrice bestaat er ook een prijs waarbij het publiek haar favoriete voorstelling van het seizoen kiest: de Toneel Publieksprijs. Aan het einde van elk theaterseizoen wordt deze prijs uitgereikt. Het Nederlandse toneelpubliek beloont de beste toneelproductie met de ‘bekroning’ van de Toneel Publieksprijs. De acteurs en makers van de genomineerde en winnende voorstellingen zijn vereerd met deze stem van het publiek.

Op deze website kan het hele theaterseizoen gestemd worden op de deelnemende voorstellingen. In 1994 werd de prijs voor het eerst uitgereikt onder de naam Gouden Gids Toneelprijs. Vanaf 2002 gaat de prijs als Toneel Publieksprijs door het leven. Elk jaar dingen grote zaal toneelvoorstellingen mee naar de prijs, ongeveer 35 producties per seizoen. De Toneel Publieksprijs helpt om een keuze te maken in het grote toneelaanbod. Daarnaast wordt met de prijs extra aandacht gegenereerd voor het Nederlandse toneelaanbod.

Bron: Ro Theater, Toneel Publieksprijs

Foto: Ringel Goslinga

Lees ook:La voix humaine genomineerd voor publieksprijs
Lees ook:Kees Hulst en Maria Kraakman zijn de grote winnaars
Lees ook:Medea genomineerd voor Publieksprijs
Lees ook:Ultimo genomineerd voor AVRO Toneel Publieksprijs
Lees ook:Oog om Oog genomineerd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>