Nieuw: Theatervooropleiding Oost

Iedereen tussen de 16 en 20 jaar met ervaring en ambitie in de toneelkunst kan zich nu aanmelden voor de nieuwe Theatervooropleiding Oost. Een weekendopleiding waar je, onder leiding van professionals uit het theatervak, lessen krijgt in uiteenlopende facetten van het acteren.

Zes Gelderse instituten die zich actief bezig houden met onderwijs, kunsteducatie en theater hebben de krachten gebundeld om deze nieuwe vooropleiding vorm te geven.Vanuit de amateurkunsten Kunstbedrijf Arnhem, vanuit de professionele opleiding ArtEZ Academie voor Theater, vanuit de professionele theaterkunst Toneelgroep Oostpool en vanuit het onderwijs MBO Rijn Ijssel, Gelderse Onderwijsgroep Quadraam en Arentheem College. Samen pakken zij de taak op om dit initiatief te starten: Theatervooropleiding Oost. De inhoud van de lessen in de vooropleiding is gekoppeld aan de voorstellingen van Toneelgroep Oostpool en wordt mede ontwikkeld door Marcus Azzini, artistiek directeur van Toneelgroep Oostpool.

Theatervooropleiding Oost geeft talentvolle jongeren uit Oost Nederland de kans om zich op hoog niveau te ontwikkelen en hun mogelijkheden in het theater te ontdekken. Op 15 vrijdagavonden en 15 zaterdagen staan er naast de lessen ook vele bezoeken aan voorstellingen op het programma en wordt de theorie van het theater besproken. Gedurende het seizoen worden ook voorstellingen van Oostpool, ArtEZ opleidingen en de schouwburg gezamenlijk bezocht.

Audities beginnen in september. Voor aanmeldingen en meer informatie, klik je hier. 

Foto: Stormvogels, Sanne Peper

 

Lees ook:Audities voor De Theatervooropleiding Amsterdam
Lees ook:Druk seizoen voor Oostpool
Lees ook:Provincie Gelderland steunt Theater a/d Rijn
Lees ook:Artez biedt nieuwe master Theatre Practices aan
Lees ook:Schoonheid, seksualiteit en kwetsbaarheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>