Diederik Stapel werkt aan theatervoorstelling en boek

Wetenschappelijk fraudeur Diederik Stapel werkt samen met schrijver en econoom A.H.J. Dautzenberg aan een theatervoorstelling. Ook komt er een boek. Het productiebedrijf KIK Productions bevestigt berichtgeving daarover op het literaire weblog De Contrabas. Onder de titel De Fictiefabriek wil het duo “tegenwicht bieden aan het opschonend realisme en een nieuwe draai geven aan hun bestaan. Ze gaan de verbeelding eren, de springbron van het leven.”

De voorstelling moet in het theaterseizoen van 2014-2015 te zien zijn in Nederlandse zalen, bevestigt een woordvoerder van het productiebedrijf. Het boek, opgenomen in het fonds van uitgeverij Atlas-Contact, moet in de zomer van 2014 verschijnen.

Eigenzinnig experiment

 De voorstelling zal gaan over twee mannen, een verlegen arbeiderszoon en een voormalige ‘corpsbal’, die elkaar ‘tegenkomen’. “Ze voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar weten niet goed waarom.” Het duo wil onderzoeken wat hen bindt, en ze komen er gaandeweg achter dat “ze het allebei niet redden zonder fantasieën en illusies”.

“Stapel en Dautzenberg gaan samen met het publiek op zoek naar de verdichting in het leven, in hún leven. Ze confronteren, experimenteren, belijden en ontroeren. Maar bovenal eren ze de verbeelding, de springbron van ons leven. We zijn niet ons brein, we zijn fictie. We hebben allemaal inspirerende vergezichten nodig, droombeelden die het leven verrijken”, schrijft het weblog.

Het project wordt omschreven als “een eigenzinnig experiment van twee bevlogen professionals die niet bang zijn om volstrekt nieuwe paden te verkennen.”

Bron: Nu.nl

Lees ook:DeLaMar Theater reeds geopend door Loes Luca en Huub Stapel
Lees ook:Oostpool komt met stuk over Patti Smith en Robert Mapplethorpe
Lees ook:Experiment: Hamlet moet dood
Lees ook:Dagelijkse weblog over De Ingebeelde Zieke
Lees ook:Kunst gratis getaxeerd in de Meervaart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>