TA speelt als eerste The Fountainhead

Toneelgroep Amsterdam speelt in juni 2014 tijdens het Holland Festival het nog nooit eerder opgevoerde The Fountainhead (De eeuwige bron). Na jarenlange pogingen heeft TA de rechten op Ayn Rands controversiële verhaal verworven en zal de roman als eerste ter wereld op de planken brengen.

Rands filosofie van het hyperindividualisme geldt als ideologische fundering voor de Tea Party, maar het gedachtegoed van één van Amerika’s meest omstreden auteurs wordt zowel door links, als door rechts omarmd. The Fountainhead, het favoriete boek van o.a. Alan Greenspan, Hugh Hefner, Oliver Stone en zelfs Ad Koppejan, is volgens Van Hove ‘een meeslepende, verslavende roman die schreeuwde om op toneel te worden gezet. Een controversieel verhaal over het compromisloos nastreven van je idealen dat midden in onze tijd staat met zijn provocerende, verontrustende uitspraken over het individualisme. Maar tegelijkertijd ook een herkenbare liefdesgeschiedenis die morrelt aan de grenzen van het fatsoen en laat zien hoe moeilijk het is om je aan een ander te geven én toch jezelf te blijven.’

Na Gaite Jansen verbindt ook Aus Greidanus jr. zich aan het vaste ensemble. The Fountainhead betekent zijn debuut als lid van Toneelgroep Amsterdam.

Aus Greidanus jr. studeerde in 1998 af aan de Toneelacademie in Maastricht. Daarna speelde hij bij het Nationale Toneel, waarna hij in 2005 een overstap maakte naar NTGent. Sinds 2010 is Aus Greidanus jr. verbonden bij Toneelgroep de Appel. Op televisie was hij te zien in diverse films en televisieseries als De Tasjesdief, Pleidooi en De vloer op.

 

Lees ook:We zijn klaar voor Ayn Rand
Lees ook:Arie de Mol volgt Aus Greidanus sr. op
Lees ook:Sascha Bulthuis overleden
Lees ook:Gids: vanavond La Voix Humaine on tv
Lees ook:TA kiest voor jong talent en meer internationalisering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>