Acteur en dichter Jérôme Reehuis overleden

In de nacht van donderdag op vrijdag 17 mei is de 73-jarige acteur en dichter Jérôme Reehuis na een ziekbed overleden in zijn huis in Amsterdam. Reehuis vertrok na de toneelacademie Maastricht naar Vlaanderen. Hij werd bekend door zijn rollen in films als Hoge hakken, echte liefde, Ik ben Joep Meloen en De boezemvriend. In deze laatste film speelde hij Napoleon. Zijn laatste filmrol was professor Swezick in De zeemeerman uitgebracht in 1996, een film met onder andere Katja Schuurman. 

Reehuis’ markante, uitgesproken stem was uit duizenden te herkennen en zijn voorkomen liet er nooit een misverstand over bestaan met een heer van stand van doen te hebben. Reehuis begon zijn carrière in Vlaanderen waar hij opviel in stukken van Hugo Claus. Behalve voor het spelen in films, werd hij later veel gevraagd voor het nasynchroniseren van (teken)films. Zo was hij Uil in Winnie de Poeh en minister Droebel in Harry Potter-films.

Klik hier voor het In memoriam van het Belgische Knack.

Bron: Theaterkrant

Foto: De Volkskrant

Lees ook:Toneeltekst Hugo Claus onder de veilinghamer
Lees ook:Nieuw toneelgezelschap De Spelerij trapt af met Shakespeare
Lees ook:Toneelschrijver Pinter overleden
Lees ook:Oud-schouwburgdirecteur Wim Bary overleden
Lees ook:Onder het Melkwoud de zaal in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>