Logos: nieuw festival over taal

De Balie en De Krakeling slaan deze lente de handen ineen en presenteren het gloednieuwe festival LOGOS over de kracht en rijkdom van taal. Met theater, speeches, verhalen, workshops, muziek, literatuur, wetenschap en filosofie. De eerste editie vindt plaats op 24, 25 en 26 mei.

Wat gebeurt er wanneer iemand een pen op papier zet, een gedachte formuleert, zich in een tekst verplaatst, een verhaal vertelt, een verschijnsel verklaart, een standpunt inneemt? Met woorden delen we gedachten, ideeën, emoties en ervaringen. Woorden zijn bijzonder, maar ook de normaalste zaak van de wereld.

LOGOS opent op vrijdagavond 24 mei, in De Krakeling met Het Geluk van de Sprinkhaan van Toon Tellegen & Het Wisselend Toonkwintet, en in De Balie met o.a. een lezing van Hugo Brandt Corstius. Vanaf 22u00 zijn alle bezoekers van de Opening welkom in De Balie, waar woordkunstenaar Spinvis een selectie van zijn mooiste liedjes zingt.

Programma


LOGOS biedt een festivalweekend lang een veelzijdig programma voor jong en oud: de Tekstsmederij leert kinderen en volwassen een dialoogschrijven waar vervolgens met de deelnemers een film van wordt gemaakt; Mezrab-verteller Sahand Sahebdivani brengt de eeuwenoude kunst van het vertellen; Spoken Beat Night, waar muziek en taal elkaar ontmoeten op de scheidslijn van concert en vertelling; Maxim Hartman geeft een cursus liegen voor beginners;  Jesse Klaver en Arend Jan Boekestijn over het geheim van een succesvolle toespraak; Lucy Loves Ringo (8+) van NTJong over virtuele vriendschap; een lezing van en gesprek met non-fictieschrijvers Jan Paul Schutten & Bibi Dumon-Tak (10+); Renate Dorrestein en Boukje Schweigman onderzoeken hoe het is als woorden je in de steek laten; niet wiet, wel nel (6+) van Hoge Fronten / Lieke Benders / tmg LAP over liefde en dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet; een workshop poëzie van dichter Mark Mastenbroek; muziek door het jonge theatercollectief HartenJagers en presentatiecoach Huib Hudig geeft een workshop speechschrijven. Er is ook een boekenmarkt en een nieuwe woordenwedstrijd, er zijn broodjes aap en Boekendokters.

De Balie en De Krakeling hanteren hun eigen toegangsprijzen. Kaartprijzen zijn per programma terug te vinden op de websites van De Balie en De Krakeling en in het programmaboekje.

Beeld: Rein van de Ven

 

Lees ook:Flamboyante sprekers en lachsalvos’s op het LOGOS festival
Lees ook:Debat AHDH voorafgaand voorstelling Bekdichtzitstil
Lees ook:Totale randprogramma Bekdichtzitstil bekend
Lees ook:Spelen bij TA: Ilon Lodewijks houdt een spiegel voor
Lees ook:Spelen bij TA: Bart Slegers over ontspannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>