Topactrices weer samen in nieuwe tragikomedie La Paloma

Voor de derde keer in vijftig jaar staan Ingeborg Elzevier, Sigrid Koetse en Kitty Courbois weer samen op de planken. Zij spelen in de nieuwe komedie La Paloma, die door Bert Edelenbos speciaal voor hen is geschreven. Gerardjan Rijnders, die eerder al met de actrices en Edelenbos samenwerkte, is verantwoordelijk voor de regie. La Paloma gaat op 18 januari 2014 in première in de Leidse Schouwburg.

In La Paloma leven twee oude dames een deel van het jaar in een zomerhuisje in het bos, weg uit die drukke en onoverzichtelijke stad. Het lijkt een vredig bestaan, maar dan verschijnt hun oudste zus ten tonele. Wat is de reden van haar komst?  En wat zijn dat voor klusjes waar kleinzoon Daan het zo druk mee heeft? Er is verwarring in het eerder zo rustige bos. En dan ook nog: is de dreigende opheffing van het huisjespark meer dan een gerucht?

Kitty Courbois, Sigrid Koetse en Ingeborg Elzevier hebben allen bij Toneelgroep Amsterdam al samengewerkt met regisseur Gerardjan Rijnders en schrijver Bert Edelenbos. Courbois zegt over de nieuwe samenwerking: ‘Dit wordt gewoon een heerlijke reünie met ons vijven. Het is zo leuk, dat het geen werk is. Het is echt thuiskomen.’

La Paloma is vanaf 9 januari tot en met 13 mei 2014 te zien in de Nederlandse theaters. De première is op 18 januari in de Leidse Schouwburg. Kijk hier voor meer informatie en tzt voor de speellijsten.

Foto: Piek

Lees ook:La Paloma stelt teleur
Lees ook:Kitty Courbois onderscheiden
Lees ook:Amsterdam eert actrice Kitty Courbois
Lees ook:Moesson: een kille herinnering aan ons verleden
Lees ook:Halina Reijn krijgt Courbois-parel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>