Rozentheater door als De Pit

Het Rozentheater maakt een doorstart als De Pit, een nieuw cultureel netwerk voor jongeren in Amsterdam. De activiteiten worden door jongeren voor jongeren georganiseerd, vanuit de gedachte dat jong publiek zelf het beste weet hoe het benaderd wil worden.

Inmiddels hebben zich al vijftig jongeren gemeld die de verantwoordelijkheid gaan dragen voor de on- en offline invulling van De Pit. Zij worden begeleid door directeur Maritska Witte, oud-directeur van het Rozentheater. De belangrijkste taak van De Pit is volgens Witte jonge Amsterdammers kennis te laten maken met podiumkunsten, waar mogelijk gevolgd door bezoek aan een theater.

Het netwerk heeft daarvoor de eigen website www.depit.nl ter beschikking, waarop jongeren kunnen zien wat er in Amsterdam voor hen te doen is. Deze informatie wordt samengesteld door de Pit Crew, een groep jongeren waar iedereen die dat interessant vindt zich voor kan aanmelden. Volgens de jongeren zijn de culturele activiteiten die er voor hun leeftijd worden georganiseerd niet zichtbaar genoeg. Ze zien het als hun taak om dit te verbeteren. Op de site kunnen jongeren afspreken waar ze (offline) naar toe willen gaan. Ook wil De Pit zelf creatieve activiteiten gaan organiseren.

Bron: Theaterkrant

Foto: Trees Heil

Lees ook:Boom Chicago verhuist naar Rozentheater
Lees ook:Cas Jansen geeft acteerworkshops
Lees ook:Schwalbe genomineerd in Nacht van de Vergeten Toneelprijzen
Lees ook:CJP-kaart blijft
Lees ook:Nominaties ‘Gouden Bouwmeester’ bekend

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>