Open Lab Engelenbak gaat door als Theaterlab

De Engelenbak is sinds 1 januari gesloten, maar het Open Lab van het theater gaat verder onder de naam Het Theaterlab. Initiatiefnemer Marianne Barendsen gaat ondanks de sluiting van De Engelenbak in januari 2013 door met het stimuleren en ondersteunen van amateurtheater. Ook het Servicepunt Amateurkunsten Amsterdam (SAKA), dat in De Engelenbak was gevestigd, gaat door.

Het Open Lab was een theaterwerkplaats voor amateurtheater in De Engelenbak, gevestigd in de Nes in Amsterdam. Het Theaterlab gaat door met enkele projecten van het Open Lab, zoals de samenwerking met het Amsterdamse theatercollectief Poldertheater. Ook is Barendsen toekomstplannen aan het maken voor Grey Vibes, de theaterschool voor 55-plussers. In samenwerking met SAKA organiseert Het Theaterlab een schrijfworkshop, om uitwisseling tussen schrijftalent en theatergroepen te stimuleren.

Het Servicepunt Amateurkunsten Amsterdam gaat verder als stichting SAKA. Zij blijft informatie en advies bieden aan Amsterdamse (nog) niet-professionele kunstenaars, legt verbindingen tussen individuele makers en organisaties (zowel professioneel als niet-professioneel) en informeert potentieel publiek over activiteiten in Amsterdam waar amateurkunstenaars bij betrokken zijn.

Meer informatie over hun activiteiten vind je hier.

Bron: Theaterkrant

Lees ook:Nieuwe Open B.A.C. in Amsterdam
Lees ook:Ticketshop Leidseplein sluit
Lees ook:Directeur Engelenbak krijgt Frans Banninck Cocq Penning
Lees ook:Theater de Engelenbak in handen van Frascati
Lees ook:De grote volksverhuizing van HZT

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>