Kanshebbers Mimeprijs 2013 bekend

Schweigman& en Boogaerdt/VanderSchoot ontvangen een nominatie voor de Mimeprijs 2013. De voorstellingen ‘Spiegel’ en ‘Small World’ maken hiermee kans om in september de VSCD Mimeprijs 2013 te winnen. De Mimeprijs wordt uitgereikt namens de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD). Later dit seizoen volgt een tweede nominatieronde. In september wordt de VSCD Mimeprijs 2013 uitgereikt, tijdens het Nederlands Theater Festival.

De voorstelling ‘Spiegel’ van Schweigman& emotioneert en de toeschouwer voelt zowel angst voor het diepe donker als een kinderlijke nieuwsgierigheid, aldus de mimejury. “Schweigmann& zuigt de toeschouwer de voorstelling in en laat hem verbaasd en getroffen achter.” De jury prijst de unieke –en door de jaren heen meer en meer gerijpte -samenwerking tussen de regie van Boukje Schweigman en de scenografie van Theun Mosk, die zorgt voor een unieke stem in het Nederlandse theaterlandschap. ‘Spiegel’ is nog tot en met 28 april te zien.

De Mimejury nomineert ook ‘Small World’ van Boogaerdt/VanderSchoot, een voorstelling die “een overrompelende theatrale ervaring biedt.” Met ‘Small World’ laat Boogaerdt/VanderSchoot zien dat het een sterke, autonome makers kern is die theater maakt dat oogstrelend, oorverdovend en rijk aan betekenis is, aldus de jury.
Boogaerdt /VanderSchoot werd ook in 2012 genomineerd voor de voorstelling ‘Bimbo’. De VSCD Mimeprijs 2012 werd gewonnen door Jakop Ahlbom.

De VSCD Mimeprijs wordt uitgereikt aan de persoon/groep die – naar inzicht van de jury – de belangrijkste bijdrage heeft geleverd aan mime in het betreffende seizoen. Dat kan zijn op het gebied van uitvoering, regie, choreografie et cetera. De VSCD Mimeprijs is voor het eerst uitgereikt in 1986. De VSCD Mimejury 2013 bestaat uit voorzitter Hedwig Verhoeven (directeur Koninklijke Schouwburg Den Haag), Roy Peters (mime maker), Frank Noorland (programmeur Theater Bellevue), Marijn de Langen (docent theaterwetenschappen en dramaturg) en Irene Schaltegger (mimespeelster).

Bron: Theaterjournaal

Lees ook:Een Odyssee winnaar Zilveren Krekel
Lees ook:Groots is het ontregelende Spectaculaire Voorstelling
Lees ook:Nominaties mime-prijzen bekend
Lees ook:Bianca van der Schoot en Suzan Boogaerdt regisseren ArtEZ-studenten
Lees ook:Voorstelling Anne wint Nationale Innovatieprijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>