Pierre Audi weg bij Holland Festival

Pierre Audi vertrekt als artistiek directeur bij het Holland Festival. Hij draagt zijn functie over na de editie van 2014. Het Holland Festival is op zoek naar een geschikte opvolger die in het najaar van 2013 gefaseerd in dienst zal treden.

Audi begon in 2005 als artistiek directeur bij het Holland Festival en bracht het festival terug bij zijn wortels: een mix van alle podiumkunsten, van grote namen en gedurfde experimenten. Hij wil, net als de eerste artistiek leider en pionier Peter Diamand aan het begin van festival in 1948, voorstellingen laten zien en horen die nergens anders in Nederland te zien en te horen zijn. Vooral muziektheater en muziek krijgen ruim baan in zijn programmering.

In de opengestelde vacature wordt gevraagd om een Nederlandssprekende man of vrouw die bewezen, brede ervaring in meerdere disciplines in het (internationale) culturele veld heeft, die affiniteit heeft met het gevoerde beleid van het Holland Festival en zich bewust is van de subsidievoorwaarden die de Basisinfrastructuur van het Ministerie van OCW aan het Holland Festival stelt. Ook wordt van de kandidaat verwacht dat hij of zij kan meedenken op zakelijke terreinen, waaronder financiën en sponsor- en fondsenwerving.

Bron: Theaterkrant

Foto: Erwin Olaf 

Lees ook:Ruth Mackenzie volgt Pierre Audi op bij Holland Festival
Lees ook:Geen Salzburg voor Pierre Audi
Lees ook:Pierre Audi wint Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Annet Lekkerkerker nieuwe directeur Holland Festival
Lees ook:Audi biedt koningspaar eerste boeken aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>