Acteurs Zeelandia krijgen onderscheiding

Marlies Hamelynck en Bram Kwekkeboom hebben na een uitvoering van de voorstelling Coupure een onderscheiding voor hun acteerprestaties ontvangen uit handen van Henk Schoute, directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia.

De onderscheiding bestaat uit een broche in de vorm van de bovenkant van een paalhoofd met een zeester daarop. Behalve de broche is door goudsmit Bert van Wijk ook een Kwekkeboom-Hamelynckring ontworpen. De acteurs zullen de ring over vier jaar uitreiken aan een acteur of actrice die zich in hun ogen verdienstelijk heeft gemaakt in Zeeland, of voor Zeeland.

Hierna zal een commissie, onder voorzitterschap van de directeur van Theaterproductiehuis Zeelandia, de selectie overnemen en weer na vier jaar een acteur of actrice aanwijzen die de Kwekkeboom-Hamelynckring krijgt. Met het in leven roepen van deze prijs voor de podiumkunsten wil Henk Schoute benadrukken dat er veel Zeeuws talent is. Door dit talent met deze prijs te bekronen, hoopt Schoute dat acteurs met Zeeuwse wortels de erkenning krijgen die ze verdienen.

Bron: Theaterkrant

Foto: Lex de Meester

Lees ook:Programma Zeeuws Nazomerfestival bekend
Lees ook:Ook Zeeland Nazomerfestival recordaantal bezoekers
Lees ook:Ruud van Meijel directeur Oostpool
Lees ook:Van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Ilmer Rozendaal verbindt zich aan Zeelandia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>