Dood Paard speelt samen met Warme Winkel

Theatergroep De Warme Winkel & Toneelgezelschap Dood Paard maken in het voorjaar van 2013 onder de voorlopige werktitel de coproductie: VRUCHTVLEES

Vanaf de allereerste repetitiedag bewerken theatermakers Vincent Rietveld, Gillis Biesheuvel, Manja Topper, Kuno Bakker en Jeroen De Man ditmaal geen boek of toneelstuk, maar een akker. Een stedelijke akker. Speciaal voor de voorstelling gaan de makers lessen volgen bij biologen en tuinders, vinden tips en trucs bij grootmoeders-wijsheden uit de huis-tuin-keuken boekjes van weleer; Van alles kan tot inspiratie dienen voor de voorstelling, maar ook zeker de planten zelf.

De plant als metafoor van het verlangen van de mens om zich te ontplooien. Via de wereld van de plantkunde verklaren zij voor een publiek de wereld van de mensen. Waar woekerplanten mogelijk beleggingsadviseurs zijn. Exoten agressieve immigranten of lieve bijzondere asielzoekers die we op de Europese akker een handje moeten helpen. Waar men tomatenplanten moet dieven zodat ze niet enkel veel blad krijgen, maar uiteindelijk meer vrucht zullen dragen.
Zij zullen in leegstaande kantoren dus zelf groenten, bloemen en kruiden produceren. In grote mobiele bakken die niet onmogelijk te verplaatsen zijn; misschien wordt de kantoorverdieping op een dag verhuurd of verkocht, dan zullen ze noodgedwongen moeten verkassen. Mocht dat gebeuren dan hebben ze bedacht te glimlachen, maar natuurlijk wel als een boer met kiespijn.

Bron: Dood Paard

Lees ook:Van Woensel verlaat Dood Paard
Lees ook:Festivalvoorstelling Dantons Dood eerste in tunnel Adam CS
Lees ook:Dieven van de toekomst
Lees ook:Paradijs: oase, chaos, toekomst!
Lees ook:Saaie seks bij Dood Paard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>