Schouwburg Amphion Theater van het Jaar

Schouwburg Amphion uit Doetinchem is vandaag  door de Vereniging van Vrije Theaterproducenten (VVTP) uitgeroepen tot Theater van het Jaar. Het theater mag een jaar lang de speciaal door Carla Janssen-Höffelt ontworpen theaterstoel tentoonstellen, met daarop de namen van alle winnaars van de afgelopen jaren.  De prijs werd uitgereikt tijdens de VVTP Theaterbeurs in het Beatrix Theater in Utrecht.

Schouwburg Amphion won de Theater van het Jaar Prijs vanwege zijn enorme gastvrijheid voor zowel publiek als bespelers. Ook prijst de VVTP de manier waarop het theater met een zeer gevarieerd programma bezoekers uit Doetinchem en wijde omgeving weet te trekken, waarbij het risico’s in de programmering niet uit de weg gaat maar juist ziet als avontuur. De andere genomineerden waren Theater Diligentia in Den Haag, Parktheater in Eindhoven, het Zaantheater in Zaandam en de Rijswijkse Schouwburg in Rijswijk. Op laatstgenoemde na waren alle theaters in 2011 ook genomineerd. Vorig jaar won de Goudse Schouwburg de prijs.

Bron: Theaterkrant

Foto: De Gelderlander

Lees ook:Genomineerden Theater van het Jaar Prijs bekend
Lees ook:Luxor Theaters winnen Theater van het Jaar Prijs
Lees ook:Versweyveld wint VVTP Theaterfotoprijs 2012
Lees ook:Leo van Velzen maakt beste theaterfoto
Lees ook:Meer bezoekers voor Stadsschouwburg Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>