DOX wint Fenterer van Vlissingen Cultuurprijs

Theatergroep DOX heeft de Fenterer van Vlissingen Cultuurprijs 2013 gekregen van het Fenterer van Vlissingen Fonds. De onderscheiding is bedoeld voor een kunstenaar die een ‘meer dan bijzondere’ bijdrage levert aan het culturele leven in de provincie Utrecht. De prijs wordt op 3 februari uitgereikt.

Het fonds koos voor DOX omdat het gezelschap ‘excelleert in een doeltreffende, energieke ontwikkeling van jong verborgen podiumtalent’, waarbij het vaak gaat om jongeren met een dubbele culturele achtergrond en jongeren die niet vanzelfsprekend met podiumkunst of de wereld daaromheen in aanraking komen. Het Fenterer van Vlissingen Fonds spreekt met de prijs zijn waardering uit voor de expertise en betrokkenheid waarmee het artistieke team van DOX – Hildegard Draaijer, Sassan Saghar Yaghmai en Marjan Barlage – jongeren klaarstoomt van amateurs tot professionals.

Het Fentener van Vlissingen Fonds ondersteunt en stimuleert met subsidies en de Fentener van Vlissingen Cultuurprijs kunst -en cultuurprojecten in de provincie Utrecht. Het fonds werd in 1961 opgericht. Negen jaar geleden stelde het fonds de Fenterer van Vlissingen Cultuurprijs in, die dit jaar voor de vierde maal wordt uitgereikt. Eerder ging ze naar Daniel Cross en het Rosa Ensemble (2010) en naar regisseur-ontwerper Jos Groenier (2007). DOX ontvangt een bedrag van 10.000 euro en een sculptuur.

Binnenkort een gesprek met DOX op toneel.blog!

 Bron: Theaterkrant

Lees ook:DOX geeft kracht om te durven doen
Lees ook:Ivo van Hove/TA genomineerd voor Amsterdamprijs 2013
Lees ook:Cultuursector start werkfonds
Lees ook:Johan Simons wint Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
Lees ook:VSB halveert donaties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>