Directeur Engelenbak krijgt Frans Banninck Cocq Penning

Pia van den Berg, directeur van theater De Engelenbak, heeft op 20 januari tijdens de afscheidsreceptie van het theater de Frans Banninck Cocq Penning ontvangen. Ze kreeg de penning uit handen van locoburgemeester Eric van der Burg.  De onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die van betekenis zijn geweest voor de stad Amsterdam.

Op de afscheidsreceptie hield Van den Berg samen met projectleider Ben Lansink een emotionele speech. Maar er was ook ruimte voor muziek en feestelijkheden, waaronder de uitreiking van de Penning en optredens van diverse muzikanten. Theater de Engelenbak heeft op 1 januari jongstleden noodgedwongen de deuren moeten sluiten. De Amsterdamse gemeenteraad besloot op 8 november 2012 om het theater in de Nes niet in het Kunstenplan op te nemen.

Het is nog onduidelijk wat er met het pand gaat gebeuren. Verschillende partijen hebben aangegeven interesse te hebben. De kans is groot dat het pand ook onder een nieuwe eigenaar zijn functie als theater zal behouden, aangezien het operationeel wordt overgedragen.

Bron: De Theaterkrant

Lees ook:Open Lab Engelenbak gaat door als Theaterlab
Lees ook:Amsterdam eert Jeroen Krabbé
Lees ook:Ticketshop Leidseplein sluit
Lees ook:Boom Chicago verhuist naar Rozentheater
Lees ook:Theater de Engelenbak in handen van Frascati

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Directeur Engelenbak krijgt Frans Banninck Cocq Penning

 1. Mireille

  wat een farce

    /   Reply  / 
 2. JanWillem

  Als theaterdirecteur ben je toch ondernemer? Toon dan eerst initiatief ipv het bijltje er meteen bij neer te gooien. Organiseer workshops, nodig scholen uit voor theaterles, organiseer een lokale Idols, vraag bedrijven om er presentaties te houden etc. Kom uit die slachtoffer rol.

    /   Reply  / 
 3. Sue

  Waaruit maak je op dat dat niet gebeurd is JanWillem? De Engelenbak stond bekend om zijn open programmering, juist daar begonnen de jonge theatermakers en andere artiesten in de zogenaamde Open Bakken. Die bestonden al lang voordat de massaprogrammering van Idols bedacht werd…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>